OMIZILE CORT

Toţi împreună ….luau hrana cu bucurie şi curăţie de inimă.
Faptele 2:46

În timp ce sunt dispreţuite ca dăunători care aduc distrugere, omizile cort sunt nişte remarcabile mici creaturi, care trăiesc în unitate, pentru succesul sau eşecul întregii colonii. Ele trăiesc în corturi de mătase, care colectează căldura soarelui şi încetinesc pierderea căldurii în timpul vremii înnorate, sau pierderea de umiditate când vremea e secetoasă.

Studiind o colonie de omizi, o echipă de oameni de ştiinţă au observat că larvele mâncau fără grabă, călătorind de la cuib la frunze şi trăgând după ele fire de mătase. Dar într-o zi, omizile s-au oprit brusc din mâncat şi s-au grăbit înapoi spre cort. Instrumente sensibile folosite de oamenii de ştiinţă au indicat motivul acestui comportament ciudat: după ce omizile acţionaseră astfel, temperatura a scăzut brusc şi, într-o jumătate de oră, un front atmosferic rece era deasupra. Dacă vietăţile n-ar fi simţit schim­barea din aer, colonia ar fi putut muri din cauza frigului.

Mai târziu, s-a observat că astfel de acțiuni din partea acestor omizi sunt iniţiate în mare parte de anumiţi membri foarte activi ai coloniei. În cuibul omizilor cort se pare că există membri foarte activi şi membri foarte leneşi. Şi întotdeauna membrii activi sunt cei care îi conduc pe ceilalţi la acţiunile necesare. Dacă pentru un anume motiv, colonia are un număr mare de omizi inactive, atunci lenea lor poate încetini întregul grup, astfel că toţi vor pieri, în ciuda încercărilor din partea membrilor activi de a face ca grupul să funcţioneze.

Cât de asemănători suntem cu aceste omizi! Există întotdeauna câţiva, în fiecare grup, care ne fac să acţionăm. La fel de frecvent există dintre aceia care îşi târăsc picioarele, indiferent de cât de bine merg lucrurile. Isus ne va menţine în acţiune, dacă depindem de El. Pentru acest lucru, am face bine să urmăm exemplul ucenicilor, care stăruiau împreună, în rugăciune şi post.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video