BĂTRÂNUL TREI DEGETE, DIN DAKOTA

Prea iubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul.
Romani 12:19

Într-o zi, cam prin 1910, un lup şchiopăta în jurul casei unui pădurar. Îşi pierduse un deget într-o capcană şi părea să caute ajutor omenesc. În loc de ajutor, a fost întâmpinat cu o puşcă ridicată şi a trebuit să fugă. Din acea zi până în 1925, Bătrânul Trei Degete, din Dakota, a declarat război lui Harding County, din Dakota de Sud.

Măsurând 1,5 m lungime şi cântărind 34 kg, Trei Degete şi-a petrecut anii rămaşi ucigând animalele pădurarului. Într-o perioadă de trei luni, el a distrus oi, vite şi cai în valoare de 6 700 de dolari.

Bătrânul Trei Degete s-a dovedit a fi mai inteligent decât vânătorii de lup profesionişti care îl urmăreau. El conducea călăreţii pe poteci care deveneau prea înguste pentru cai şi prin câmpuri pline de găuri de goferi, unde caii puteau să se împiedice uşor. Odată, el s-a ascuns în corpul unui cal ucis. Bătrânul lup mânca doar prada lui proaspăt ucisă, ca să evite hrana otrăvită. De asemenea, era foarte bun în păcălirea capcanelor.

În cele din urmă, legendarul lup a fost prins de un vânător de lupi federal, care a îngropat capcane pe un deal, apoi a transplantat lângă ele nişte tufe. În ziua următoare, Trei Degete, curios în privinţa pământului proaspăt săpat din jurul tufei, a călcat peste două din capcane şi a murit câteva ore mai târziu. Bătrânul Trei Degete trăise douăzeci de ani, cu zece ani mai mult decât media, evitând timp de cincisprezece ani capturarea lui.

Nu putem atribui motive omeneşti unui animal ca Bătrânul Trei Degete, dar au fost situaţii în care un animal sălbatic rănit a venit să primească ajutor de la un om. Acest lucru se întâmplă în special când animalul a avut cumva legătură cu un om prietenos, pe când era pui. Când Trei Degete a fost respins, şi-a început drumul spre răzbunare.

Este aşa de uşor să te simţi îndreptăţit când faci ceva răzbunător când ai fost tratat greşit, dar nu putem şti motivul tratamentului. Şi Dumnezeu a promis că răzbunarea este a Sa. Putem să avem încredere în El şi să lăsăm lucrul acesta în mâna Lui.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor