BACTERIILE NE MENŢIN FERICIŢI

Dar te voi vindeca şi Îţi voi lega rănile, zice Domnul. Căci ei te numesc: „Cel izgonit”, „Sionul acela de care nimănui nu-i pasă”.
Ieremia 30:17

Bacteriile sunt organisme microscopice pe care oamenii de ştiinţă nu ştiu dacă trebuie să le clasifice ca plante sau animale. Dar ele sunt, de obicei, considerate plante. Bacteriile locuiesc în lumea noastră în număr de miliarde şi miliarde. Chiar aerul pe care îl respirăm este o locuinţă pentru numărul fantastic al acestor mici vieţuitoare.

Ne gândim, de obicei, la bacterii ca fiind dăunătoare, din cauza bolilor care sunt cauzate de bacterii, pneumonia, de exemplu. Dar cu mult mai important este numărul mare al acestor organisme care de fapt ne menţin în viaţă sau fac viaţa mult mai confortabilă pentru noi. Poate nu-ţi imaginezi, dar miliarde şi miliarde de bacterii trăiesc în tubul tău digestiv şi nu doar te ajută să-ţi digeri hrana, ci fabrică şi vitamine pentru corpul tău. Cele mai multe dintre acestea trăiesc în intestine şi sunt numite floră intestinală. „Flora” este un alt cuvânt pentru viaţa plantelor.

Aşa cum ştii, există mai multe vitamina B. Toate acestea sunt importante pentru a ne menţine bine şi fericiţi. Bacteriile din tractul digestiv fabrică vitamine B pentru ele, dar o fac cu mult mai mult decât au nevoie şi astfel rămâne destulă şi pentru tine. Ai fi în mare necaz dacă n-ar exista ajutorul acestor mici organisme. 

Doctorii au aflat că există medicamente puternice care pot fi prescrise pentru a ucide bacteriile care provoacă boli. Dar au mai aflat şi că aceste medicamente, numite antibiotice, ucid şi bacteriile bune. Pentru a contracara efectele antibioticelor, medicii vor prescrie uneori doze suplimentare de vitamine. Curând, totuşi, corpul tău preia o nouă încărcătură de floră intestinală şi poţi fi din nou sănătos şi fericit.

Cu cât avem grijă mai bine de corpul nostru, cu atât mai eficient bacteriile prietenoase pe care ni le-a dat Dumnezeu pot lucra pentru a ne menţine sănătoşi. Şi cu atât mai mult bacteriile neprietenoase sunt ţinute sub control. Într-un mod asemănător, în timp ce căutăm, prin rugăciune, studiu biblic şi mărturisire, să ne menţinem sănătoşi spiritual, Dumnezeu ne poate da ajutorul Duhului Său cel Sfânt pentru a controla aceste caracteristici pe care le avem şi care tind să ne facă bolnavi spiritual.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor