PUII LUPILOR

Atunci lupul va locui împreună cu mielul şi pardosul se va culca împreună cu iedul; viţelul, puiul de leu şi vitele îngrășate, vor fi împreună şi le va mâna un copilaş.
Isaia 11:6

Dintre toate mamiferele, lupii cenuşii nord americani par să înţeleagă cel mai bine nevoile puilor lor, faţă de oricare alte animale din lume. Locuințele şi stilul lor de viaţă gravitează în jurul creşterii în siguranţă a puilor.

În ultima parte a lunii aprilie sau în prima parte a lunii mai, adulţii încep să-şi sape vizuini, unde se vor naşte puii lor. Tunelul care duce la o astfel de vizuină poate avea o lungime de până la 3,5 m. Camere mici, pentru a fi folosite doar de pui, sunt făcute de o parte şi de alta a tunelului. Acestea au ieşiri sub nişte acoperişuri stufoase sau sub pietre, unde puii pot privi afară fără să fie văzuţi.

Când puii de lup au cam o lună şi jumătate, când nu mai dorm cu ma­ma lor, adulţii, de obicei în haite de trei la şase indivizi, stau în paturi, care sunt aşezate cam la 50 m de vizuină.

În prima parte a lunii iulie, când puii încep să privească dincolo de terenul de joacă, adulţii îi mută în casa lor de vară. Acesta este un tunel simplu, lung de trei metri, în care haita se poate ascunde şi odihni în siguranță, dacă e nevoie.

În noiembrie, lupii se mută în taberele de iarnă. Toţi puii sunt adulţi acum şi haita doarme afară în frig, pe crestele tundrei, unde lupii stau până când noii pui se nasc, în primăvara următoare.

De-a lungul secolelor, lupul a avut o reputaţie proastă. Recent, caracterul lui a fost reabilitat. S-a descoperit că nu este deloc acel animal rău, aşa cum a fost descris, deşi atacă oi şi alte animale domestice.

Din cauză că atacarea oilor face parte din natura sa, va fi o schimbare foarte mare în natura lupului, când va paşte împreună cu mielul pe noul pământ, aşa cum ne spune textul nostru. Şi va fi o schimbare extraordi­nară şi în natura fiecărei persoane care ajunge acolo ca să-i vadă împreu­nă.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor