Atunci lupul va locui împreună cu mielul şi pardosul se va culca împreună cu iedul; viţelul, puiul de leu şi vitele îngrășate, vor fi împreună şi le va mâna un copilaş.
Isaia 11:6
Dintre toate mamiferele, lupii cenuşii nord americani par să înţeleagă cel mai bine nevoile puilor lor, faţă de oricare alte animale din lume. Locuințele şi stilul lor de viaţă gravitează în jurul creşterii în siguranţă a puilor.
În ultima parte a lunii aprilie sau în prima parte a lunii mai, adulţii încep să-şi sape vizuini, unde se vor naşte puii lor. Tunelul care duce la o astfel de vizuină poate avea o lungime de până la 3,5 m. Camere mici, pentru a fi folosite doar de pui, sunt făcute de o parte şi de alta a tunelului. Acestea au ieşiri sub nişte acoperişuri stufoase sau sub pietre, unde puii pot privi afară fără să fie văzuţi.
Când puii de lup au cam o lună şi jumătate, când nu mai dorm cu mama lor, adulţii, de obicei în haite de trei la şase indivizi, stau în paturi, care sunt aşezate cam la 50 m de vizuină.
În prima parte a lunii iulie, când puii încep să privească dincolo de terenul de joacă, adulţii îi mută în casa lor de vară. Acesta este un tunel simplu, lung de trei metri, în care haita se poate ascunde şi odihni în siguranță, dacă e nevoie.
În noiembrie, lupii se mută în taberele de iarnă. Toţi puii sunt adulţi acum şi haita doarme afară în frig, pe crestele tundrei, unde lupii stau până când noii pui se nasc, în primăvara următoare.
De-a lungul secolelor, lupul a avut o reputaţie proastă. Recent, caracterul lui a fost reabilitat. S-a descoperit că nu este deloc acel animal rău, aşa cum a fost descris, deşi atacă oi şi alte animale domestice.
Din cauză că atacarea oilor face parte din natura sa, va fi o schimbare foarte mare în natura lupului, când va paşte împreună cu mielul pe noul pământ, aşa cum ne spune textul nostru. Şi va fi o schimbare extraordinară şi în natura fiecărei persoane care ajunge acolo ca să-i vadă împreună.