RATONII

Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiți; trântiţi jos, dar nu omorâţi.
2 Corinteni 4:8,9

Dintre toate animalele din America de Nord, ratonul a fost, probabil, vânat mai mult decât oricare altul, dacă nu cumva a fost întrecut de iepure. Dar, în ciuda tuturor persecuțiilor de care a avut parte, acest mic animal drăguţ a continuat să facă parte din viaţa continentului. Se spune că el este unul dintre cele mai inteligente animale. Probabil din această cauză a şi supravieţuit, în ciuda greutăţilor prin care a trecut.

Se credea odată că ratonii îşi spală hrana înainte de a o mânca. Acum se ştie că ceea ce fac ei este să-şi umezească hrana pentru a o face mai uşor de mestecat şi înghiţit.

Ratonii mănâncă mai multe fructe şi vegetale decât carne, îndopându­-se cu fructe de pădure, seminţe şi nuci pe care le găsesc. Dar o masă de raci le place mai mult decât orice altceva. Ei se hrănesc şi cu scoici şi alte vietăţi acvatice. Şi au fost condamnaţi şi vânaţi pentru că, din când în când, le mai place şi gustul de pui.

Dar din cauza blănilor lor durabile şi calde, ratonii au fost, probabil, cele mai vânate animale în Statele Unite. În zilele pionierilor, pieile de raton erau importante articole de comerţ. Uneori, salariile funcţionarilor publici erau plătite în piei de ratoni. Totuşi, prinderea unui raton este un adevărat sport, pentru că atunci când este vânat, aleargă în cercuri, se în­toarce, înoată, şi o şterge uşor, sărind peste garduri, pentru a nu putea fi urmărit. Dacă este norocos, un raton va trăi şapte ani sau mai mult, în sălbăticie, dar mulți nu au atâta noroc.

În multe ocazii, de-a lungul secolelor, creştinii au fost vânaţi şi persecutați. Dar, în ciuda faptului că un mare număr dintre ei şi-au dat viaţa pentru credinţă, creştinismul a supravieţuit. Şi pentru că creştinii persecutați au fost statornici în credinţa lor în Hristos, n-au fost lăsaţi în disperare, nici părăsiţi.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor