Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: „Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roşu.” Şi dimineaţa ziceţi: „Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roşu posomorât.” Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi?
Matei 16:2,3
Oamenii de ştiinţă ştiu că păsările sunt sensibile la presiunea aerului şi astfel pot detecta diferenţe foarte mici în starea aerului, care determină vremea. Dacă acest lucru este adevărat, atunci păsările au un barometru intern.
Aţi auzit deseori, la starea vremii, că presiunea barometrică creşte sau scade. Presiunea barometrică este pur şi simplu presiunea aerului asupra pământului. Este greu de imaginat, dar aerul cântăreşte foarte mult. Mişcarea aerului pe suprafaţa pământului şi temperaturile în schimbare determină schimbări de presiune, ceea ce face ca vremea să se schimbe.
Presiunea atmosferică este măsurată de un instrument numit barometru. Timp de ani de zile cei de la starea vremii au putut să prezică vremea, într-o anumită măsură, privind barometrul.
Apropierea vremii rele este, în general, asociată cu un front atmosferic şi diferite tipuri de vânturi care vin înainte, în timpul sau după aceste fronturi. Pentru că păsările migrează spre nord şi sud cu ajutorul vânturilor, este folositor pentru ele să ştie când sunt prezente vânturile favorabile. Astfel, este foarte interesant să aflăm că păsările au, de fapt, un fel de barometru, care le ajută să fie sensibile la schimbările uşoare în presiunea atmosferică. Se crede că acesta se află în urechea lor.
Aşa că, atunci când o pasăre migratoare simte o schimbare în presiunea atmosferică, schimbare nedetectabilă pentru noi, va şti că anumite vânturi fie vin, fie se mişcă deja pe cerul de deasupra lor, şi astfel poate decide ce să facă.
Noi nu avem capacitatea de a simţi vremea aşa cum o au păsările, dar avem un Dumnezeu care ne-a spus ce se va întâmpla şi ce să facem atunci.