ORNITORINCUL

Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului.
Geneza 2:20

Nu mă pot opri să nu mă întreb cum a numit Adam ornitorincul. Puține sunt în lume animalele mai ciudate decât ornitorincul. Trăieşte în Australia şi arată de parcă ar fi fost făcut din părţi rămase după ce toate celelalte creaturi au fost terminate.

Ornitorincul este acoperit cu blană şi corpul lui voinic, cu tot cu coadă, măsoară cam 60 cm lungime. În aceste caracteristici, nu este nimic ciudat în privinţa animalului, dar de aici înainte totul este diferit. În locul unui bot, aşa cum au cele mai multe mamifere, acest animal are o gură ciudată, plată, care arată ca ciocul unei raţe. Această gură este acoperită cu o piele tare şi este folosit pentru săpare în albiile râurilor, pentru construirea de cuiburi şi pentru prinderea viermilor şi a racilor. Ornitorincul are şi degetele picioarelor unite printr-o membrană, ca raţa, dar şi alte mamifere au aşa ceva.

Întâmplător, ornitorincul este una dintre cele două specii de mamifere care depun ouă în loc să-şi nască puii, şi clocesc ouăle la fel ca şi păsările. După ce ies din ouă, puii de ornitorinc îşi folosesc ciocurile ca să stoarcă lapte din glandele de lapte ale mamei, după care îl ling de pe blana ei, spre deosebire de ceilalţi pui de mamifere, care sug.

O altă caracteristică ciudată a ornitorincului este un pinten aflat pe partea interioară a picioarelor din spate ale masculului. Deşi şi alte animale au astfel de pinteni, la ornitorinc pintenul este gol pe dinăuntru şi conectat la o glandă cu otravă, permiţându-i să injecteze o otravă foarte puternică în orice vietate pe care ar lovi-o cu pintenul. Dar nimeni n-a văzut vreodată un ornitorinc folosindu-şi pintenul.

De ce trăieşte, până la urmă, pe pământ, un animal atât de ciudat cum este ornitorincul? Una dintre primele întrebări pe care le voi pune Maestrului biolog este despre ornitorinc, cum l-a numit Adam şi care este locul lui în clasificare.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor