BALENĂ UMBLĂTOARE?

Sunt mai învățat decât toți învățătorii mei, căci mă gândesc la învățăturile Tale.
Psalm 119:99

Nu demult un profesor de la Universitatea Michigan căuta fosile în Munții Hindu Kush din Pakistan, nu departe de faimoasa trecătoare Kiber, când deodată privirile sale au căzut peste un craniu și mai mulți dinți, provenind de la un animal necunoscut până atunci. Asta a fost tot ce a avut: un craniu și câțiva dinți. Prin deducții el a ajuns la concluzia că animalul fusese o balenă umblătoare de 250 kg, de 2-2,5 m lungime, care a trăit la marginea unei mări despre care el credea că existase acolo cu 50 de milioane de ani în urmă.

Profesorul consideră că deoarece craniul a fost găsit în nisip, care trebuie să fi fost fie un mal al unei mări, fie al unui râu, și pentru că dinții erau foarte asemănători dinților unei alte fosile, la rândul ei considerată a fi balenă, descoperită pe coasta de vest a Indiei, animalul trebuie să fi fost o balenă. Cât despre picioare, se pare că este doar o presupunere îndrăzneață. De vreme ce majoritatea experților în domeniul balenelor cred că balenele au evoluat din specii de uscat ajungând ulterior în mediul acvatic, trebuie să fi existat un timp când ele aveau picioare. Așadar, profesorul crede că craniul pe care l-a găsit în nisip, care odată a fost malul unei ape, ar putea fi foarte probabil al unui strămoș primitiv al balenelor și ca urmare trebuie să fi avut picioare. El se va întoarce la locul unde a găsit craniul și dinții pentru a căuta oasele de la picioare, însă recunoaște că ar fi o chestiune de mare noroc ca să găsească ceva. Într-adevăr norocos!

Profesorul crede nu doar că animalul a fost o balenă umblătoare, dar mai crede că el descinde dintr-un animal care trăia numai pe uscat și avea înfățișare de lup cu copite!

Noi știm că au existat viețuitoare cu aspect ciudat și credem că au fost distruse de potop. Și chiar dacă nu înțelegem toate amănuntele, pare mult mai ușor să crezi Cuvântul lui Dumnezeu. Biblia ne relatează o istorie clară a potopului care poate explica localizarea neobișnuită a tuturor fosilelor. De ce am încerca să inventăm teorii alambicate despre ce s-a putut întâmpla?

În căutarea naturii
În căutarea naturii
„În căutarea naturii” de James și Priscila Tucker propune o colecție de povești captivante care dezvăluie complexitatea și frumusețea naturii. Fiecare pagină explorează un aspect unic al creației, evidențiind minunile acesteia și oferind, la final, o perspectivă spirituală ce subliniază conexiunea profundă dintre natură și credință.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor