ADEVĂRAȚII LEI

Fiți treji, și vegheați!
1 Petru 5:8

Probabil că nu-ți va plăcea ceea ce urmează să-ți spun acum. Uneori nu ne place să auzim adevărul atunci când am ajuns să ne complacem în a crede că lucrurile stau altfel. Leul ne oferă un exemplu perfect în acest sens. Aproape toată lumea crede că este un animal nobil cu niște aptitudini vânătorești deosebite și capacități de conducere extraordinare, fiind considerat regele animalelor. Dacă așa stau lucrurile, de ce apostolul Petru, în epistola sa, compară diavolul cu un leu care răcnește? Răspunsul este tocmai partea pe care nu-ți va plăcea s-o auzi, pentru că adevărații lei din Africa exemplifică în mod desăvârșit diavolul. Leii din mituri și legende n-au existat niciodată!

Cel mai extins studiu asupra leilor a fost făcut de George Schaller, un biolog de la Societatea de Zoologie din New York. Schaller a petrecut 2900 de ore observând sute de lei în libertate, în Africa, și a publicat descoperirile sale într-o carte intitulată Leul din Serengeti (1972). Descrierea lui Schaller a leilor adevărați nu seamănă cu nimic din ceea ce am auzit până atunci despre regele animalelor.

Leii adevărați preferă să fure hrana de care au nevoie în loc să o obțină prin efort propriu. În loc să ucidă ei înșiși prada pentru ca apoi să lase și hienele să mănânce, după ce pleacă, leii, mult mai des așteaptă ca hienele să ucidă animalul pentru ca apoi să fure prada.

Când nu este hrană suficientă, leii adevărați se hrănesc mai întâi ei și lasă ca puii lor să moară de foame. Un sfert până la o treime din puii de leu au această soartă. Același număr de pui de lei mor din cauză că mamele lor îi abandonează. Cel mai groaznic este că nu rareori se întâmplă ca atât leii, cât și leoaicele, să ucidă și să mănânce pui de leu, chiar propriii lor pui.

Consideri că aceste trăsături aparțin unui animal care este cu adevărat regele animalelor? În niciun caz, ci dimpotrivă, ele reprezintă o ființă cum este diavolul. Satana nu și-ar dori altceva decât să ne facă să credem că este un împărat minunat, în timp ce dă târcoale, potrivit adevăratei sale firi.

În căutarea naturii
În căutarea naturii
„În căutarea naturii” de James și Priscila Tucker propune o colecție de povești captivante care dezvăluie complexitatea și frumusețea naturii. Fiecare pagină explorează un aspect unic al creației, evidențiind minunile acesteia și oferind, la final, o perspectivă spirituală ce subliniază conexiunea profundă dintre natură și credință.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor