Cel ce ședea pe el, avea înfățișarea unei pietre de iaspis și de sardiu și scaunul de domnie era înconjurat cu un curcubeu ca o piatră de smarald la vedere.
Apocalipsa 4:3
În vremurile biblice smaraldul se spune că simboliza bunătatea. Acest lucru se potrivește foarte bine în lumina acelei calități speciale pe care smaraldele o posedă. Este una dintre puținele pietre prețioase care își păstrează culoarea atât în lumina naturală a soarelui, cât și în lumină artificială. Acest lucru ar trebui să fie și caracteristica unei persoane pline de bunătate. Nu ar trebui să fie deosebire în comportamentul ei de la o situație la alta.
Smaraldele par să aibă o valoare deosebită care nu e afectată de trecerea timpului. Din cele mai vechi timpuri cunoscute în istorie, smaraldele au fost considerate nestemate prețioase. În Babilonul antic această gemă era foarte apreciată pe piață. Cleopatra, regina Egiptului, avea propria ei mină de smaralde din care scotea nestemate pentru propria ei podoabă.
Totuși, în eventualitatea că ai fi tentat să crezi că această piatră are niște puteri speciale de a produce bunătate, ar fi bine să știi că Nero, conducătorul crud al Romei, avea un smarald mare, prin transparența căruia urmărea luptele de gladiatori.
Astăzi, cele mai prețioase smaralde provin din minele din Columbia. O altă sursă importantă de smaralde este Zimbabwe, iar câteva surse mai mici sunt Rusia, India și Brazilia. Însă smaraldele mari, fără cusur, sunt extrem de rare în oricare dintre aceste țări și aproape niciodată nu se găsesc în magazinele de bijuterii. Ele se pot vedea numai în colecțiile particulare.
Pe piața bunătății lucrurile nu stau așa. Cristale mari și fără cusur pot fi găsite peste tot, din cartierele mărginașe până la palatele împărătești. Izvorul bunătății nu se găsește în vreo mină dintr-o țară îndepărtată, ci la tronul lui Dumnezeu, care, potrivit textului nostru, este înconjurat cu un brâu de smaralde verzi – o nuanță neschimbătoare care simbolizează bunătatea veșnică în care se împletesc dreptatea și mila lui Dumnezeu.