PĂSĂRILE ARTIFICIALE – O MARE AFACERE

Și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare. Romani 1:23

Fabricarea, comercializarea și colecționarea de păsări artificiale este o afacere foarte profitabilă în America. La o licitație din New York în 1981, o imitație de sitar a fost vândută cu 23.000 dolari. Îți vine să crezi așa ceva? Iar la aceeași licitație, o imitație de ploier s-a vândut cu 17.000 de dolari.

Inițial păsările artificiale au fost făcute pentru a atrage păsările vii în bătaia puștii sau arcului cu săgeți al vânătorilor pentru ca să poată fi vânate mai ușor, pentru a asigura hrana familiei. În urmă cu aproximativ 1000 de ani, indienii americani au folosit păsări împăiate, umplute cu fân. Imitațiile de lemn au început să fie folosite la mijlocul anilor 1800, când armele de foc s-au răspândit și vânătoarea de păsări a devenit o ocupație populară și profitabilă. În ultimii ani, imitațiile au ajuns să fie utile numai pentru vânătoarea sportivă. În prezent, imitațiile în sine au devenit ținta vânătorii; este mult mai profitabil să vânezi păsări artificiale decât rațe adevărate! Ce întorsătură!

Cele mai valoroase imitații sunt cele cu vechime mai mare sau chiar antice; dintre cele mai noi, valoarea cea mai mare o au cele care imită cel mai fidel păsările vii. Mania imitațiilor s-a răspândit așa de mult, încât meșterii artizani confecționează peste tot păsări artificiale cu unicul scop de a servi ca exponate. Confecționarea de păsări ca formă de artă nu e un lucru rău, însă pe măsură ce oamenii se îndepărtează tot mai mult de natură, se mulțumesc cu falsuri – iar atenția lor e orientată numai spre imitații care sunt o replică a frumuseții adevărate a creaturilor vii.

O situație asemănătoare poate să intervină când oamenii se îndepărtează așa de mult de ideea unui Isus real, viu, care locuiește în inimă, încât ei încep să-și facă tot felul de idoli pentru a reprezenta felul cum și-L imaginează pe Dumnezeu. În vremurile străvechi astfel de idoli aveau asemănarea unor păsări sau patrupede. Astăzi, poate că idolii din viața noastră sunt diferiți.

Poți să denumești câțiva din idolii zilelor noastre?

În căutarea naturii
În căutarea naturii
„În căutarea naturii” de James și Priscila Tucker propune o colecție de povești captivante care dezvăluie complexitatea și frumusețea naturii. Fiecare pagină explorează un aspect unic al creației, evidențiind minunile acesteia și oferind, la final, o perspectivă spirituală ce subliniază conexiunea profundă dintre natură și credință.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor