Dragă Tată,

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângeri 3:22,23

  Iată-ne la începutul unui nou an şi, chiar dacă Tu nu eşti afectat de trecerea timpului, îţi mulţumesc pentru noile începuturi. Îndurările Tale sunt cu adevărat noi în fiecare dimineaţă, iar ca părinte ştiu că acest lucru e bun.

  Mă uit la aceste feţişoare cu care Tu ne-ai binecuvântat şi văd atât de multe elemente pe care le recunosc: bărbia tatălui lor, ochii mei şi acele mici gropiţe din obraji care se formează odată cu fiecare zâmbet! Văd dragostea şi speranţa crescând în timp ce viaţa curge atât de rapid, că abia pot să-i ţin pasul.

  Dar sunt multe lucruri a căror origine nu o recunosc la aceşti micuţi: încăpăţânarea celui mai mic, hotărârea celui mai mare. De unde apar aceste trăsături atât de devreme în viaţă? Am fost eu vreodată atât de încăpăţânată sau de sigură pe mine?

  Ştiu că noul an va aduce multe zile pline de bucurii. Mă rog să-i putem conduce pe aceşti micuţi, prin exemplu, la picioarele Tatălui, precum un păstor blând îşi conduce oile. În timp ce ei înaintează în viaţa pe care Tu le-ai dat-o, mă rog să Te vadă pe Tine stând alături de ei. Mă rog să îşi folosească talentele dăruite de Tine pentru a se încredinţa cu hotărâre şi perseverenţă în mâna Ta.

  Noul an va aduce şi zile grele. În fiecare an avem parte de ele. Observ cum lumea îi atrage pe copiii mei, împingându-i să ia decizii care sunt uneori descurajante sau sfâşietoare. Mă rog să le putem arăta, prin exemplul nostru, că Tu eşti un Dumnezeu care iartă. Iar vieţile noastre să demonstreze cum mila Ta are puterea de a transforma şi regenera.

  Mă rog pentru răbdarea de a nu-i provoca şi pentru o dragoste care nu va înceta, nu va renunţa niciodată şi nu va îmbătrâni. Indiferent ce va aduce acest nou an, noi ne predăm în mâna Ta, Doamne! Ajută-ne să devenim părinţii pe care i-ai pregătit pentru aceşti micuţi!

  Tată, Te rog, ajută-ne să creştem aceşti copii, aceste daruri preţioase pe care ni le-ai împrumutat, în aşa fel încât vieţile lor să Te onoreze!


  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...