Dragă Tată,

  Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângeri 3:22,23

  Iată-ne la începutul unui nou an şi, chiar dacă Tu nu eşti afectat de trecerea timpului, îţi mulţumesc pentru noile începuturi. Îndurările Tale sunt cu adevărat noi în fiecare dimineaţă, iar ca părinte ştiu că acest lucru e bun.

  Mă uit la aceste feţişoare cu care Tu ne-ai binecuvântat şi văd atât de multe elemente pe care le recunosc: bărbia tatălui lor, ochii mei şi acele mici gropiţe din obraji care se formează odată cu fiecare zâmbet! Văd dragostea şi speranţa crescând în timp ce viaţa curge atât de rapid, că abia pot să-i ţin pasul.

  Dar sunt multe lucruri a căror origine nu o recunosc la aceşti micuţi: încăpăţânarea celui mai mic, hotărârea celui mai mare. De unde apar aceste trăsături atât de devreme în viaţă? Am fost eu vreodată atât de încăpăţânată sau de sigură pe mine?

  Ştiu că noul an va aduce multe zile pline de bucurii. Mă rog să-i putem conduce pe aceşti micuţi, prin exemplu, la picioarele Tatălui, precum un păstor blând îşi conduce oile. În timp ce ei înaintează în viaţa pe care Tu le-ai dat-o, mă rog să Te vadă pe Tine stând alături de ei. Mă rog să îşi folosească talentele dăruite de Tine pentru a se încredinţa cu hotărâre şi perseverenţă în mâna Ta.

  Noul an va aduce şi zile grele. În fiecare an avem parte de ele. Observ cum lumea îi atrage pe copiii mei, împingându-i să ia decizii care sunt uneori descurajante sau sfâşietoare. Mă rog să le putem arăta, prin exemplul nostru, că Tu eşti un Dumnezeu care iartă. Iar vieţile noastre să demonstreze cum mila Ta are puterea de a transforma şi regenera.

  Mă rog pentru răbdarea de a nu-i provoca şi pentru o dragoste care nu va înceta, nu va renunţa niciodată şi nu va îmbătrâni. Indiferent ce va aduce acest nou an, noi ne predăm în mâna Ta, Doamne! Ajută-ne să devenim părinţii pe care i-ai pregătit pentru aceşti micuţi!

  Tată, Te rog, ajută-ne să creştem aceşti copii, aceste daruri preţioase pe care ni le-ai împrumutat, în aşa fel încât vieţile lor să Te onoreze!


  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...