Articolul precedentUnic şi preţios
  Articolul următorDumnezeu țese ițele istoriei

  Să hrănim creşterea spirituală a copiilor noştri

  Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete. Proverbele 11:30

  Acum câţiva ani am primit de la un cultivator un cadou ce conţinea trei cactuşi din Arizona. Am pus ghiveciul pe pervazul ferestrei din bucătărie, împreună cu alte plante. De fiecare dată când udam acele plante, simţeam nevoia să ud şi cactuşii. Şi, chiar dacă instrucţiunile spuneau clar să fie udaţi cu câte o linguriţă de apă o dată pe lună, câteodată le ofeream câte un mic bonus, gândindu-mă că vor fi foarte fericiţi să primească puţină hidratare extra. Dar, după câteva luni, unul dintre cactuşi a început să se încovoaie şi să îşi schimbe culoarea. Îl udasem prea mult şi îl omoram din prea multă bunătate.

  Pentru a se dezvolta, un copil are nevoie de hrană, de apă şi de adăpost, la fel ca plantele. Dar fiecare plantă are nevoie de cel mai bun sol, de fertilizator şi de cea mai bună apă pentru a-i împlini toate nevoile speciale, pentru a creşte şi a înflori. Toţi copiii au nevoie de aceste lucruri, în primul rând, un copil are nevoie să crească într-o familie cu un simţ puternic al eticii şi al valorii. Aceste lucruri se observă în modul în care ne comportăm unii cu alţii şi reprezintă convingerile familiei. Acestea îi oferă copilului simţământul de siguranţă de care are nevoie pentru a trece dincolo de durerea şi de dezamăgirile vieţii. Noi punem bazele vieţii de rugăciune a copilului nostru prin obişnuinţa de a ne ruga împreună cu el în momente de bucurie sau de îngrijorare.

  În al doilea rând, un copil are nevoie de un sentiment de înrădăcinare şi comuniune. Ritualurile familiale de închinare, slujbele bisericii şi participarea la evenimente speciale consolidează simţământul de apartenenţă al copilului.

  Şi, în al treilea rând, un copil are nevoie să ştie că este iubit pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce poate sau nu poate realiza. Trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să îmi manifest necondiţionat iubirea faţă de copilul meu şi în acelaşi timp să-i insuflu principiile religioase pe care le consider atât de valoroase?” Părinţii reprezintă sursa cea mai importantă de semnificaţie spirituală în viaţa copiilor lor.

  Poate vă plac violetele, dar Dumnezeu v-a lăsat în grijă un cactus. Sau poate că vă plac pinii, dar Dumnezeu v-a oferit un rododendron pentru a-l creşte. Cereţi-I înţelepciune pentru a şti cum să vă îngrijiţi cel mai bine plantele pe care le aveţi în grijă!

  Doamne, binecuvântează-mi copilul în modul de care are el nevoie astăzi!


  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...