Articolul precedentUnic şi preţios
  Articolul următorDumnezeu țese ițele istoriei

  Să hrănim creşterea spirituală a copiilor noştri

  Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete. Proverbele 11:30

  Acum câţiva ani am primit de la un cultivator un cadou ce conţinea trei cactuşi din Arizona. Am pus ghiveciul pe pervazul ferestrei din bucătărie, împreună cu alte plante. De fiecare dată când udam acele plante, simţeam nevoia să ud şi cactuşii. Şi, chiar dacă instrucţiunile spuneau clar să fie udaţi cu câte o linguriţă de apă o dată pe lună, câteodată le ofeream câte un mic bonus, gândindu-mă că vor fi foarte fericiţi să primească puţină hidratare extra. Dar, după câteva luni, unul dintre cactuşi a început să se încovoaie şi să îşi schimbe culoarea. Îl udasem prea mult şi îl omoram din prea multă bunătate.

  Pentru a se dezvolta, un copil are nevoie de hrană, de apă şi de adăpost, la fel ca plantele. Dar fiecare plantă are nevoie de cel mai bun sol, de fertilizator şi de cea mai bună apă pentru a-i împlini toate nevoile speciale, pentru a creşte şi a înflori. Toţi copiii au nevoie de aceste lucruri, în primul rând, un copil are nevoie să crească într-o familie cu un simţ puternic al eticii şi al valorii. Aceste lucruri se observă în modul în care ne comportăm unii cu alţii şi reprezintă convingerile familiei. Acestea îi oferă copilului simţământul de siguranţă de care are nevoie pentru a trece dincolo de durerea şi de dezamăgirile vieţii. Noi punem bazele vieţii de rugăciune a copilului nostru prin obişnuinţa de a ne ruga împreună cu el în momente de bucurie sau de îngrijorare.

  În al doilea rând, un copil are nevoie de un sentiment de înrădăcinare şi comuniune. Ritualurile familiale de închinare, slujbele bisericii şi participarea la evenimente speciale consolidează simţământul de apartenenţă al copilului.

  Şi, în al treilea rând, un copil are nevoie să ştie că este iubit pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce poate sau nu poate realiza. Trebuie să ne întrebăm: „Cum aş putea să îmi manifest necondiţionat iubirea faţă de copilul meu şi în acelaşi timp să-i insuflu principiile religioase pe care le consider atât de valoroase?” Părinţii reprezintă sursa cea mai importantă de semnificaţie spirituală în viaţa copiilor lor.

  Poate vă plac violetele, dar Dumnezeu v-a lăsat în grijă un cactus. Sau poate că vă plac pinii, dar Dumnezeu v-a oferit un rododendron pentru a-l creşte. Cereţi-I înţelepciune pentru a şti cum să vă îngrijiţi cel mai bine plantele pe care le aveţi în grijă!

  Doamne, binecuvântează-mi copilul în modul de care are el nevoie astăzi!


  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...