Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  Zilele petrecute în familie sunt distractive

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la mine!” Matei 19:14

  Când era pe pământ, Isus a avut grijă de copii. Unii adulţi au încercat să-i ţină departe de El, crezând că nu sunt importanţi sau că L-ar putea deranja pe învăţător. Dar Isus avea un loc special în inimă destinat copiilor. Adora să petreacă timp cu ei. Ca părinţi, cred că Isus ne pune să facem acelaşi lucru. Copiii sunt copii doar o dată în viaţă. Este important să petrecem timp cu ei, indiferent câte proiecte ne solicită atenţia.

  Când copiii noştri erau mai mici, după nişte discuţii am decis să ne punem deoparte o zi pe săptămână pentru a petrece timp cu familia. În acea zi nu răspundeam la telefoane şi nu plănuiam nimic cu alte persoane. În schimb, făceam lucruri doar noi patru. Copiilor noştri le-a plăcut mult. Numărau zilele până la următoarea „zi de familie”, care a adus în familia noastră o unitate de care nu ne-am fi putut bucura altfel. Dacă şi tu îţi doreşti să începi să pui deoparte o zi de familie, iată câteva idei care să-ţi pună planurile pe picioare:

  – Trasează un cerc imaginar în jurul casei tale cu locuri în care să se ajungă în maximum două ore şi caută să afli ce activităţi pot fi făcute în acea arie.

  – Caută ca micile excursii să nu coste prea mult, altfel vei renunţa rapid la această zi specială, din cauza finanţelor. Nu uita că unele muzee pot avea reduceri sau chiar o zi de intrare liberă în fiecare lună.

  – Păstraţi simplitatea zilei, ca să nu fie nevoie de prea mult timp pentru pregătiri.

  – Lăsaţi ca fiecare membru al familiei să aibă o contribuţie în ceea ce plănuiţi să faceţi.

  Am fost la plajă, pe lac, la grădina zoologică – abonamentele anuale reduc costurile destul de mult. Am avut picnicul în parc şi am mâncat propria mâncare din coşul de picnic, iarna, în zona cu restaurante a mallului. Am ieşit la plimbare, la fotbal şi la bowling sau la îngheţată. Dar ne place şi să facem lucruri simple, precum jocurile de masă, cititul cu voce tare în hamac sau vizionatul unui film împreună, în timp ce molfaim popcorn. Nu contează prea mult ce faceţi, atâta timp cât este ceva ce include întreaga familie. Începeţi să plănuiţi ziua de familie din săptămâna aceasta! O să fiţi încântaţi de această realizare!

  Tată, ajută-ne să alocăm timp pentru a sta cu copiii noştri şi pentru a ne bucura de darul minunat pe care ni l-ai oferit prin ei!


  Jeanne Hartwell

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...