Articolul precedentDragoste deplină
  Articolul următorUnde va sta îngerul?

  Zilele petrecute în familie sunt distractive

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la mine!” Matei 19:14

  Când era pe pământ, Isus a avut grijă de copii. Unii adulţi au încercat să-i ţină departe de El, crezând că nu sunt importanţi sau că L-ar putea deranja pe învăţător. Dar Isus avea un loc special în inimă destinat copiilor. Adora să petreacă timp cu ei. Ca părinţi, cred că Isus ne pune să facem acelaşi lucru. Copiii sunt copii doar o dată în viaţă. Este important să petrecem timp cu ei, indiferent câte proiecte ne solicită atenţia.

  Când copiii noştri erau mai mici, după nişte discuţii am decis să ne punem deoparte o zi pe săptămână pentru a petrece timp cu familia. În acea zi nu răspundeam la telefoane şi nu plănuiam nimic cu alte persoane. În schimb, făceam lucruri doar noi patru. Copiilor noştri le-a plăcut mult. Numărau zilele până la următoarea „zi de familie”, care a adus în familia noastră o unitate de care nu ne-am fi putut bucura altfel. Dacă şi tu îţi doreşti să începi să pui deoparte o zi de familie, iată câteva idei care să-ţi pună planurile pe picioare:

  – Trasează un cerc imaginar în jurul casei tale cu locuri în care să se ajungă în maximum două ore şi caută să afli ce activităţi pot fi făcute în acea arie.

  – Caută ca micile excursii să nu coste prea mult, altfel vei renunţa rapid la această zi specială, din cauza finanţelor. Nu uita că unele muzee pot avea reduceri sau chiar o zi de intrare liberă în fiecare lună.

  – Păstraţi simplitatea zilei, ca să nu fie nevoie de prea mult timp pentru pregătiri.

  – Lăsaţi ca fiecare membru al familiei să aibă o contribuţie în ceea ce plănuiţi să faceţi.

  Am fost la plajă, pe lac, la grădina zoologică – abonamentele anuale reduc costurile destul de mult. Am avut picnicul în parc şi am mâncat propria mâncare din coşul de picnic, iarna, în zona cu restaurante a mallului. Am ieşit la plimbare, la fotbal şi la bowling sau la îngheţată. Dar ne place şi să facem lucruri simple, precum jocurile de masă, cititul cu voce tare în hamac sau vizionatul unui film împreună, în timp ce molfaim popcorn. Nu contează prea mult ce faceţi, atâta timp cât este ceva ce include întreaga familie. Începeţi să plănuiţi ziua de familie din săptămâna aceasta! O să fiţi încântaţi de această realizare!

  Tată, ajută-ne să alocăm timp pentru a sta cu copiii noştri şi pentru a ne bucura de darul minunat pe care ni l-ai oferit prin ei!


  Jeanne Hartwell

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...