Copiii şi merii

  Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni 6:9

  Seara trecută am făcut o plimbare cu soţul meu şi ne-am privit merii. Timp de cinci ani, el i-a îngrijit, i-a hrănit, i-a protejat, anticipând ziua când se va putea bucura de delicioasele mere. Acesta este primul an în care au înflorit şi aştept cu nerăbdare să gust roadele muncii lui. Este important să ne hrănim familia cu mâncare sănătoasă. Şi ce e mai sănătos decât ceva cultivat acasă?

  Copiii sunt precum merii. Soţul meu a trebuit să depună cinci ani de muncă asiduă pentru a putea să vadă roadele crescând. Nu este la fel şi cu copiii? Când sunt nou-născuţi, sunt complet dependenţi de părinţii lor pentru mâncare, adăpost, protecţie şi dragoste. Ei trebuie să se maturizeze pentru a putea supravieţui pe cont propriu. Iar noi, ca părinţi, avem provocarea de a le oferi tot ce au nevoie. Ştim că într-o zi îşi vor atinge scopul în viaţă datorită muncii noastre şi dedicării în vederea dezvoltării de trăsături necesare reuşitei.

  Relaţia noastră cu Dumnezeu este extrem de asemănătoare. Ne începem călătoria spirituală dependenţi de El. Maturitatea noastră progresează, pe măsură ce descoperim cum să devenim mai mult asemenea lui Hristos. În timp ce învăţăm cum să demonstrăm faţă de alţii dragostea Lui, dependenţa noastră de Dumnezeu rămâne constantă, ca dovadă vie a roadelor date de creşterea noastră spirituală.

  Când copiii noştri sunt foarte mici, suntem în perioada de muncă asiduă şi de nopţi nedormite, cu cerinţe enorme de timp şi energie şi cu multe manuale de instrucţiuni. Dar, dacă vom continua să le oferim un program clar, limite, protecţie şi dragoste, va veni şi o zi în care vom apuca să ne aşezăm şi să ne bucurăm de roadele muncii noastre. Până atunci ţnsă, haideţi să ne încurajăm unii pe alţii de-a lungul nopţilor nedormite, al pubertăţii, al temelor care nu se mai termină şi al bonurilor mari de la supermarket! Haideţi să nu devenim aşa de ocupaţi încât să uităm să ne bucurăm de fiecare etapă! Acestea sunt temporare şi vor dispărea înainte de a ne da seama.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a creşte, proteja şi ghida copiii pe care ni i-ai împrumutat! Nu ne lăsa să obosim în pregătirea lor pentru a Te iubi şi a Te sluji, pentru ca recolta să fie bogată şi să Te mulţumească!


  Cheri Swalwell

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...