Copiii şi merii

  Să nu obosim în facerea binelui, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni 6:9

  Seara trecută am făcut o plimbare cu soţul meu şi ne-am privit merii. Timp de cinci ani, el i-a îngrijit, i-a hrănit, i-a protejat, anticipând ziua când se va putea bucura de delicioasele mere. Acesta este primul an în care au înflorit şi aştept cu nerăbdare să gust roadele muncii lui. Este important să ne hrănim familia cu mâncare sănătoasă. Şi ce e mai sănătos decât ceva cultivat acasă?

  Copiii sunt precum merii. Soţul meu a trebuit să depună cinci ani de muncă asiduă pentru a putea să vadă roadele crescând. Nu este la fel şi cu copiii? Când sunt nou-născuţi, sunt complet dependenţi de părinţii lor pentru mâncare, adăpost, protecţie şi dragoste. Ei trebuie să se maturizeze pentru a putea supravieţui pe cont propriu. Iar noi, ca părinţi, avem provocarea de a le oferi tot ce au nevoie. Ştim că într-o zi îşi vor atinge scopul în viaţă datorită muncii noastre şi dedicării în vederea dezvoltării de trăsături necesare reuşitei.

  Relaţia noastră cu Dumnezeu este extrem de asemănătoare. Ne începem călătoria spirituală dependenţi de El. Maturitatea noastră progresează, pe măsură ce descoperim cum să devenim mai mult asemenea lui Hristos. În timp ce învăţăm cum să demonstrăm faţă de alţii dragostea Lui, dependenţa noastră de Dumnezeu rămâne constantă, ca dovadă vie a roadelor date de creşterea noastră spirituală.

  Când copiii noştri sunt foarte mici, suntem în perioada de muncă asiduă şi de nopţi nedormite, cu cerinţe enorme de timp şi energie şi cu multe manuale de instrucţiuni. Dar, dacă vom continua să le oferim un program clar, limite, protecţie şi dragoste, va veni şi o zi în care vom apuca să ne aşezăm şi să ne bucurăm de roadele muncii noastre. Până atunci ţnsă, haideţi să ne încurajăm unii pe alţii de-a lungul nopţilor nedormite, al pubertăţii, al temelor care nu se mai termină şi al bonurilor mari de la supermarket! Haideţi să nu devenim aşa de ocupaţi încât să uităm să ne bucurăm de fiecare etapă! Acestea sunt temporare şi vor dispărea înainte de a ne da seama.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a creşte, proteja şi ghida copiii pe care ni i-ai împrumutat! Nu ne lăsa să obosim în pregătirea lor pentru a Te iubi şi a Te sluji, pentru ca recolta să fie bogată şi să Te mulţumească!


  Cheri Swalwell

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...