Articolul precedentCopiii şi merii
  Articolul următorPerii din cap, toți ne sunt numărați

  Frumoşi în ochii Lui

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13, 14

  În fiecare zi la ora 11:30 am deosebita plăcere de a sta la masă cu trei sau patru preşcolari şi a ne bucura împreună de masa de prânz. Într-o dimineaţă deosebită am fost întrebată: „Doamna (educatoare) Daria, sunteţi frumoasă?” Am fost luată cumva prin surprindere şi, neştiind ce să răspund, am făcut ceea ce fac de obicei, aşa că am întrebat şi eu la rândul meu: „Amy, tu eşti frumoasă?” Ea a răspuns dulce şi sigură pe sine:

  „Da!” Aşa că m-am aventurat puţin mai departe. „Cine ţi-a spus că eşti frumoasă?” A răspuns din nou cu aceeaşi încredere: „Tati a spus.”

  Ce încredere şi credinţă de copilaş este necesară să ştim că suntem frumoşi în ochii Tatălui nostru! Să ştim că Dumnezeu ne-a făcut în aşa fel încât să împlinim într-un mod unic planul pe care El îl are pentru noi, în vremuri în care sensul este atât de greu de înţeles sau de găsit. Ne chinuim să descifrăm ce am putea fi sau deveni şi ajungem descurajaţi şi abătuţi. Viaţa ne poate dărâma atât de tare uneori, încât ne simţim urâţi şi fără vreun pic de bunătate sau frumuseţe.

  Dumnezeu ne-a promis că El ne poate curăţa şi înnoi, indiferent de ceea ce este în trecutul nostru. Pavel ne reaminteşte că, „dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17).

  Cu toţii greşim şi ne descurajăm, dar când dorim să aflăm cine suntem cu adevărat sau când avem nevoie doar să ne reamintim, nu trebuie decât să privim spre Tatăl nostru ceresc.

  Mame şi taţi, ţineţi minte! Aşa cum copiii voştri sunt frumoşi în ochii voştri, în ochii lui Dumnezeu voi sunteţi cei mai frumoşi din toată creaţia Lui! Voi sunteţi unici şi valoroşi în ochii Săi. Şi, în caz că aveaţi nevoie să auziţi aşa ceva, da, sunteţi de-a dreptul superbi!

  Dragă Tată, în timp ce îmi port paşii zi de zi, Te rog să-mi oferi încrederea care vine în urma conştientizării că sunt o fiinţă frumoasă în ochii Tăi şi că viaţa mea are un scop, chiar dacă uneori nu îl văd. Îţi mulţumesc pentru promisiunea Ta şi pentru bucuria pe care am găsit-o ştiind că Îţi aparţin!


  Darla L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...