Frumoşi în ochii Lui

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13, 14

În fiecare zi la ora 11:30 am deosebita plăcere de a sta la masă cu trei sau patru preşcolari şi a ne bucura împreună de masa de prânz. Într-o dimineaţă deosebită am fost întrebată: „Doamna (educatoare) Daria, sunteţi frumoasă?” Am fost luată cumva prin surprindere şi, neştiind ce să răspund, am făcut ceea ce fac de obicei, aşa că am întrebat şi eu la rândul meu: „Amy, tu eşti frumoasă?” Ea a răspuns dulce şi sigură pe sine:

„Da!” Aşa că m-am aventurat puţin mai departe. „Cine ţi-a spus că eşti frumoasă?” A răspuns din nou cu aceeaşi încredere: „Tati a spus.”

Ce încredere şi credinţă de copilaş este necesară să ştim că suntem frumoşi în ochii Tatălui nostru! Să ştim că Dumnezeu ne-a făcut în aşa fel încât să împlinim într-un mod unic planul pe care El îl are pentru noi, în vremuri în care sensul este atât de greu de înţeles sau de găsit. Ne chinuim să descifrăm ce am putea fi sau deveni şi ajungem descurajaţi şi abătuţi. Viaţa ne poate dărâma atât de tare uneori, încât ne simţim urâţi şi fără vreun pic de bunătate sau frumuseţe.

Dumnezeu ne-a promis că El ne poate curăţa şi înnoi, indiferent de ceea ce este în trecutul nostru. Pavel ne reaminteşte că, „dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17).

Cu toţii greşim şi ne descurajăm, dar când dorim să aflăm cine suntem cu adevărat sau când avem nevoie doar să ne reamintim, nu trebuie decât să privim spre Tatăl nostru ceresc.

Mame şi taţi, ţineţi minte! Aşa cum copiii voştri sunt frumoşi în ochii voştri, în ochii lui Dumnezeu voi sunteţi cei mai frumoşi din toată creaţia Lui! Voi sunteţi unici şi valoroşi în ochii Săi. Şi, în caz că aveaţi nevoie să auziţi aşa ceva, da, sunteţi de-a dreptul superbi!

Dragă Tată, în timp ce îmi port paşii zi de zi, Te rog să-mi oferi încrederea care vine în urma conştientizării că sunt o fiinţă frumoasă în ochii Tăi şi că viaţa mea are un scop, chiar dacă uneori nu îl văd. Îţi mulţumesc pentru promisiunea Ta şi pentru bucuria pe care am găsit-o ştiind că Îţi aparţin!


Darla L. McCarty

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor