Articolul precedentFrumoşi în ochii Lui
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Dragoste dolofană

  Ascultaţi-Mă dar si veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. Isaia 55:2

  Oamenii obişnuiau să mă tachineze în legătură cu bebeluşii mei dolofani. Nu mă deranja. Pruncia este singura perioadă din viaţă când dolofan înseamnă drăguţ. Corpurile celor mici au nevoie de mai multă grăsime pentru a putea supravieţui, aşa că Dumnezeu îi acoperă cu o căptuşeală moale împotriva febrei şi a altor bube sau vânătăi care vin odată cu noile etape din viaţă.

  De când sunt mamă, înţeleg că Dumnezeu furnizează kilogramele în mai multe moduri. În decursul anilor timpurii. El le oferă calorii emoţionale – energie cognitivă şi emoţională – micilor membri ai familiei printr-un fenomen misterios de relaţii de încredere. În mod incredibil, gâdilatul de către mama şi tata, pupicii şi îmbrăţişările contribuie la dezvoltarea creierului şi a viitorului celui mic. Ce responsabilitate minunată ni s-a dat ca părinţi, de a avea un impact în viaţa copiilor noştri la un nivel atât de impresionant!

  În primii trei ani de viaţă, ataşamentul dintre copil şi părinte conferă baza tuturor relaţiilor viitoare pe care le va avea copilul. Interacţiunea drăgăstoasă dintre copil şi mamă sau tată efectiv formează geniul relaţional din creier – cortexul prefrontal -, de la aproape nimic, în pruncie, la o masă importantă cu conexiuni extrem de vii, la maturitate. Este interesant de punctat că o dezvoltare sănătoasă în această parte a creierului nu reprezintă un proces automat, ci necesită un mediu bogat în stimuli. Afecţiunea manifestată asupra bebeluşului duce la eliberarea de hormoni de creştere care ajută creierul să ajungă la adevărata sa capacitate. Fără afecţiune, creierul nu se va dezvolta niciodată pentru a atinge potenţialul dorit.

  Pe măsură ce contribuim la dezvoltarea creierului copiilor noştri prin nenumărate interacţiuni pline de afecţiune, să ne reamintim de Dumnezeu – Părintele suprem, care ne iubeşte cu o dragoste infinită, neschimbătoare, nealterabilă şi incomprehensibilă!

  Dragă Părinte ceresc, învaţă-ne să iubim şi să primim iubire, în aşa fel încât să creştem şi să ne atingem potenţialul pe care l-ai gândit pentru noi, ca să Te putem reflecta în faţa celor de lângă noi şi în faţa lumii!


  Jennifer Jill Schwirtzer

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...