Iubirea de mamă

  Dimpotrivă, ne-am arătat blânzi în mijlocul vostru, ca o doică ce-și crește cu drag copiii. Astfel, în dragostea noastră fierbinte pentru voi, eram gata să vă dăm nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar şi viaţa noastră, atât de scumpi ne ajunseserăţi. 1 Tesaloniceni 27,8

  Apostolul Pavel a dezvoltat o relaţie atât de strânsă cu oamenii pe care i-a adus la Isus, încât îi considera mai mult copii decât ucenici ai săi. El şi-a comparat afecţiunea cu cea a unei mame pentru copiii ei.

  Acum 35 de ani, oamenii de ştiinţă din domeniul social au început să observe importanţa legăturii timpurii cu bebeluşii. Studii făcute pe pui nou-născuţi de maimuţă cărora le-au fost oferite mame manechin la naştere au reliefat că, inclusiv atunci când manechinele erau realizate din materiale moi şi ofereau lapte formulă, maimuţele crescute de mame vii cu care au putut interacţiona au devenit mai sociabile. Puii de maimuţă cu mame manechin prezentau probabilitate mai mare de a suferi de disperare. Oamenii de ştiinţă presupun că lipsa unei legături cu bebeluşii poate cauza probleme similare.

  Majoritatea bebeluşilor sunt gata să creeze legături imediat după naştere. Unii părinţi simt un ataşament intens faţă de nou-născuţi în primele minute sau zile după naştere. Însă la alţi părinţi, în special la părinţii copiilor adoptaţi sau la părinţii sociali, acest proces poate dura mai mult.

  Indiferent de ritm, crearea legăturilor emoţionale este un proces, nu ceva ce ar trebui să se întâmple într-o anumită perioadă după naştere. Pentru mulţi părinţi, legăturile emoţionale sunt un produs secundar al grijii oferite în fiecare zi copilului. Poate nici nu îţi dai seama când se întâmplă, dar când vei vedea primul zâmbet al bebeluşului, vei realiza că eşti umplut(ă) de dragoste şi fericire pentru micuţul tău.

  Aceasta nu este o abilitate pe care o înveţi, este un sentiment natural pe care Dumnezeu l-a pus în inima ta. Aceia dintre noi care sunt părinţi apreciază acest sentiment şi strălucesc în lumina legăturii emoţionale cu copilul lor. Vă urez să savuraţi fiecare minut al acestei experienţe!

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru că Ţi-ai lăsat dragostea să strălucească pentru copiii noştri, prin intermediul inimii noastre! Ajută-ne să ne bucurăm de această experienţă cât mai mult, ca şi ei să simtă dragostea Ta prin noi!


  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...