Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Povestiri cu băieţi

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta. Psalmii 139:14

  Încă de când au început să se joace cu pământ, băieţii mei s-au îndrăgostit de această activitate, iar ataşamentul lor faţă de nămol a avansat de-a lungul timpului. Există ceva special la pietriş şi pământ, ceva ce cucereşte iremediabil inima unui băiat. Cu basculante şi cu tractoare, băieţii mei aduc la viaţă drumuri, parcări şi lacuri exact în faţa casei noastre. Apoi folosesc furtunul ca să umple noile creaţii cu apă, ceea ce, desigur, creează noroi. Până la sfârşitul zilei sunt acoperiţi de noroi din cap până-n picioare, în timp ce zâmbetul li se prelungeşte până la urechi. Nici că se poate viaţă mai frumoasă!

  Îmi place să am o casă foarte curată, însă înţeleg cât de important este să îi las pe băieţii mei să fie băieţi. Deseori, societatea încearcă să încadreze băieţii mici în tipare care cu siguranţă nu sunt făcute pentru ei. Aceştia trebuie să stea la birourile lor, să nu se murdărească prea mult, nici să nu urce prea sus, să nu se ia la trântă cu prietenii.

  Această mentalitate provoacă tot felul de constrângeri şi frecuşuri şi o stare generală de supărare, pentru că băieţii trebuie să fie, desigur, băieţi. Ei au fost meniţi să cucerească, să învingă şi să îşi folosească puterea cu înţelepciune. Când cultura noastră încearcă să impună ce înseamnă să fii băiat, suntem în pericolul de a crea o generaţie de băieţi care încearcă să afle cine sunt şi ce înseamnă să fii bărbat. Băieţilor ar trebui să le fie îngăduit să fie băieţi.

  Iată câteva reguli pe care le avem noi pentru copiii noştri:

  – Să contribuie mult la treburile casei. Şi să se joace şi mai mult.

  – Să strige, să ţipe, să urle şi să se caţere.

  – Să-şi învingă temerile, încercând lucruri noi şi dificile.

  – Să-şi creeze propriile visuri şi fantezii în culori vii, folosindu-se de o varietate de mijloace media.

  – Să încerce întotdeauna să facă o treabă mai bună decât data trecută.

  – Să-L cunoască pe Cel în care constă adevărata lor putere.

  Eu şi soţul meu ne dorim să creştem copii fericiţi, încrezători în ei înşişi, care sunt gata pentru încercările şi bucuriile vieţii de adult. Succesul lor constă în libertatea de a-şi descoperi talentele şi punctele forte în mediul propice pe care îl oferim noi, ca părinţi.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru oportunitatea de a afla mai multe despre cine eşti Tu în timp ce îmi cresc copiii – chiar şi atunci când interesele lor sunt diferite de ale mele!


  Kirsten Holloway

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...