Articolul precedentIubirea de mamă
  Articolul următorPrin puterea bogăției mele

  Povestiri cu băieţi

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta. Psalmii 139:14

  Încă de când au început să se joace cu pământ, băieţii mei s-au îndrăgostit de această activitate, iar ataşamentul lor faţă de nămol a avansat de-a lungul timpului. Există ceva special la pietriş şi pământ, ceva ce cucereşte iremediabil inima unui băiat. Cu basculante şi cu tractoare, băieţii mei aduc la viaţă drumuri, parcări şi lacuri exact în faţa casei noastre. Apoi folosesc furtunul ca să umple noile creaţii cu apă, ceea ce, desigur, creează noroi. Până la sfârşitul zilei sunt acoperiţi de noroi din cap până-n picioare, în timp ce zâmbetul li se prelungeşte până la urechi. Nici că se poate viaţă mai frumoasă!

  Îmi place să am o casă foarte curată, însă înţeleg cât de important este să îi las pe băieţii mei să fie băieţi. Deseori, societatea încearcă să încadreze băieţii mici în tipare care cu siguranţă nu sunt făcute pentru ei. Aceştia trebuie să stea la birourile lor, să nu se murdărească prea mult, nici să nu urce prea sus, să nu se ia la trântă cu prietenii.

  Această mentalitate provoacă tot felul de constrângeri şi frecuşuri şi o stare generală de supărare, pentru că băieţii trebuie să fie, desigur, băieţi. Ei au fost meniţi să cucerească, să învingă şi să îşi folosească puterea cu înţelepciune. Când cultura noastră încearcă să impună ce înseamnă să fii băiat, suntem în pericolul de a crea o generaţie de băieţi care încearcă să afle cine sunt şi ce înseamnă să fii bărbat. Băieţilor ar trebui să le fie îngăduit să fie băieţi.

  Iată câteva reguli pe care le avem noi pentru copiii noştri:

  – Să contribuie mult la treburile casei. Şi să se joace şi mai mult.

  – Să strige, să ţipe, să urle şi să se caţere.

  – Să-şi învingă temerile, încercând lucruri noi şi dificile.

  – Să-şi creeze propriile visuri şi fantezii în culori vii, folosindu-se de o varietate de mijloace media.

  – Să încerce întotdeauna să facă o treabă mai bună decât data trecută.

  – Să-L cunoască pe Cel în care constă adevărata lor putere.

  Eu şi soţul meu ne dorim să creştem copii fericiţi, încrezători în ei înşişi, care sunt gata pentru încercările şi bucuriile vieţii de adult. Succesul lor constă în libertatea de a-şi descoperi talentele şi punctele forte în mediul propice pe care îl oferim noi, ca părinţi.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru oportunitatea de a afla mai multe despre cine eşti Tu în timp ce îmi cresc copiii – chiar şi atunci când interesele lor sunt diferite de ale mele!


  Kirsten Holloway

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...