Articolul precedentPovestiri cu băieţi
  Articolul următorCriza scoate la iveală caracterul

  Găsirea echilibrului

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Isaia 49:15

  Cea mai dureroasă lecţie pe care am învăţat-o vreodată a fost să găsesc echilibrul între copilul cu o voinţă puternică şi copilul cu o inimă delicată. Nevoia de atenţie a copilului ambiţios poate deseori eclipsa nevoia copilului înţelegător. Din păcate, de multe ori daunele se pot observa doar în momentul în care este prea târziu.

  Pe la sfârşitul verii când copiii mei aveau şase şi, respectiv, patru ani, mi-am dat într-un final seama cât de grave deveniseră lucrurile. Ne bucuram, acasă la bunica, de o după-amiază de bălăceală când am realizat că cineva lipsea. Băiatul mai mic se retrăsese, neobservat, într-un colţ al curţii şi stătea singur şi tăcut. I-am lăsat sora gălăgioasă să se joace în piscină şi am mers în locul umbrit de un stejar. „Ce s-a întâmplat, dragule?” l-am întrebat.

  Niciun răspuns. A stat neclintit încă un moment, apoi şi-a luat jucăria din cauciuc, pe care o numise în mod creativ „Şarpe”, şi a început să îi vorbească. Nu a schiţat niciun indiciu că m-ar fi auzit. Pentru că nu voia să vorbească cu mine, m-am prefăcut că eram şarpele. I s-a luminat faţa şi a discutat fericit cu şarpele. Conversaţia mi-a frânt inima în două. Am realizat că, în casa lui zgomotoasă, a renunţat la dorinţa de a fi auzit şi s-a refugiat vorbind cu obiecte neînsufleţite pentru a-şi satisface nevoia de atenţie.

  M-am simţit cea mai cumplită fiinţă umană de pe planetă pentru că îngăduisem să se întâmple aşa ceva. A durat foarte mult timp şi a fost nevoie de foarte mult efort ca să înceapă din nou să îmi răspundă. Lecţia pe care am învăţat-o din această întâmplare a fost să fiu mereu atentă. În timp ce un copil îţi acaparează atenţia, altul poate are nevoie mai mare de ea.

  Tată drag, Îţi mulţumim pentru dragostea Ta statornică! Îţi mulţumim pentru că eşti părintele perfect! Iartă-ne eşecurile! Deschide-ne ochii la aceia care nu au curajul sau abilitatea de a ne atenţiona cu privire la nevoile lor!


  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...