Articolul precedentGăsirea echilibrului
  Articolul următorDomnul este Judecătorul meu

  Cântă-le copiilor!

  Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. Romani 12:6

  Avea nouă ani şi fusese la orfelinat de la patru ani. O s-o numim Caria. Dintre toate fetele din această casă de la Los Pinos, ea era cea cu care eu, administratoarea casei, aveam cele mai multe probleme. Fiecare copil avea sarcini zilnice şi de obicei erau îndeplinite fără pierdere de vreme sau scuze. Dar nu şi de Carla. Scuzele ei erau multe, bombănitul şi revolta ei erau lungi şi cu tonul ridicat.

  Într-o dimineaţă am chemat-o la mine în cameră, sub ochii mari de nelinişte ai celorlalţi copii. Ştiau că este ceva serios. M-am aşezat pe pat şi am bătut uşor cu mâna pe pat, lângă mine. Spaniola mea era cel mult „spangleză” – foarte limitată, în orice caz. Caria s-a conformat cu un aer mai mult posac. Punându-mi braţul în jurul umerilor ei şi legănând-o uşor, am început să cânt în engleză: „Eram cufundat adânc în păcat. (…) Dragostea m-a ridicat!” încet, încet, a început să se relaxeze şi, în timp ce o mângâiam pe cap, a început să plângă. În spaniola mea şchioapă, i-am zis: „Yo te amo, y tambien Jesus (Eu te iubesc şi la fel şi Isus).”

  Când ne-am întors în sufragerie, a măturat în linişte podeaua. Fără cuvinte pline de ură, fără scuze. De atunci, adesea venea la mine, se ghemuia în braţele mele şi mă ruga să îi cânt. Sigur, nu a fost un copil perfect, dar ştia că aici există dragoste pentru ea.

  Cântatul nu a fost niciodată punctul meu forte, dar iubirea este aceeaşi în orice limbă sau cultură. Copiilor trebuie să li se cânte. Oh, cât de mult îmi doresc să ajung în braţele lui Dumnezeu, să îmi pun capul pe umărul Lui şi să ştiu că sunt iubită şi în siguranţă! Ştiu că mă iubeşte chiar şi atunci când sunt furioasă şi revoltată. El mă iubeşte, El mă salvează. El Se bucură pentru mine. Copiii noştri vor învăţa să-L iubească şi să se încreadă în Dumnezeu atunci când suntem iubitori şi demni de încredere.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că Mă acoperi cu glasul Tău atunci când cânt şi mă iubeşti cu o iubire veşnică!


  Dorothy Duncan

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...