Articolul precedentCântă-le copiilor!
  Articolul următorNu vă credeți înțelepți

  Maternitatea a venit uşurel

  Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. Isaia 43:19

  Ca tânără soţie, mi s-a spus că s-ar putea să am dificultăţi în a rămâne însărcinată. Nu am acordat multă atenţie acestei informaţii. Nici nu mă gândeam să am un copil. Şase luni mai târziu am fost uluită de rapiditatea cu care mă îngrăşam. O prietenă înţeleaptă mi-a sugerat să mă duc la doctor. Acesta mi-a spus prompt că sunt însărcinată. Nu am ştiut cum să fac faţă unui asemenea eveniment, aşa că am început să învăţ să fac mâncare, să fac curăţenie şi să lucrez la noua noastră afacere. Singurul lucru ce servea ca amintire că eram însărcinată era că oboseam destul de repede.

  Vara umedă era în plină desfăşurare, camera bebeluşului era cât se putea de bine pregătită cu un buget restrâns, când, într-un final, a venit noaptea în care m-am grăbit la spital. Orele lungi ce au urmat au fost învăluite în ceaţă, din cauza anesteziei, a fricii şi durerii. Eram atât de nepregătită pentru naştere… de statutul de mamă, nici nu mai zic…

  Acestea erau zilele de dinaintea lecţiilor de puericultura, de dinaintea învăţării tehnicii Lamaze sau măcar a unui instructaj de bază pentru naştere. Când totul s-a terminat, eram singură cu o fetiţă mică, într-un salon din capătul holului. Am privit la bebeluşul înfăşat din pătuţul de lângă mine şi îmi amintesc că mă simţeam deconectată şi încă nu credeam că sunt mamă. Ştiam că este a mea – avea nasul meu, gura şi ochii. „O, Doamne Isuse”, m-am rugat, „te rog să aibă picioarele tatălui ei!”

  În acel moment, toate instinctele de mamă au intrat în funcţiune. Voiam să o protejez şi să îi dau tot ce pot mai bun pe lume. În fiecare zi mă uitam la ea, îi ţineam degetele mici în ale mele, îi puneam capul pe pieptul meu şi îi fredonam uşor. Asistentele m-au învăţat cum să o hrănesc, să o spăl şi să o înfăş. Am stat în spital zece zile şi am reuşit să îmi refac puterile înainte de a merge acasă.

  Lianro petrecea mare parte din timp cu mine, câtă vreme tatăl ei lucra, învăţa şi îşi croia o profesie. Mergea peste tot cu mine, împărţind timpurile de singurătate, dar şi pe cele de bucurie în explorarea lucrurilor noi. Încetişor, cu blândeţe, Isus a realizat acest lucru nou în viaţa mea. Cadoul maternităţii a venit uşurel şi a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri ale vieţii.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru cadoul maternităţii, împotriva voinţei mele! Dă-le mamelor tinere speranţă, putere şi curaj, pentru că Tu eşti Cel care ne pregăteşte pentru viaţa de mamă!


  Emra Wagener Smith

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...