Articolul precedentCopilul meu de ispăşire
  Articolul următorHohote de plâns ca hrană

  Scaunul galben

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. 2 Corinteni 5:17

  Bunicul meu avea deja peste 80 de ani când m-am născut. Cele mai dragi amintiri cu el sunt legate ce scaunul lui galben. Îi plăcea să stea şi să se legene în el. Mi se părea cel mai minunat lucru – pentru că se şi învârtea. Mă simţeam foarte iubită şi specială când stăteam cu bunicul în acest scaun galben. Jocul meu preferat era să alerg în jurul lui, în timp ce bunicul încerca si mă prindă. Ne făcea pe amândoi să chicotim şi să râdem.

  Pe când aveam trei ani, bunicul a murit. A fost o perioadă tristă şi derutantă pentru mine. Îmi amintesc că deseori stăteam în scaunul lui şi mă tot învârteam. M-am asigurat că mama va păstra scaunul vechi. De fiecare dată când ne mutam mă întreba dacă putea să se descotorosească de vechitură, dar eu nu o lăsam. Amintirile mele cu bunicul erau prea preţioase ca să renunţ la ele. Scaunul nu valora mult, dar valoarea sentimentală era fără preţ. Într-o viaţă plină de haos şi de schimbare, scaunul bunicului m-a ancorat în ceva solid şi bun.

  În cele din urmă am lăsat-o pe mama să arunce scaunul, după ce am absolvit facultatea şi am decis să ne mutăm înapoi acasă, în Vest. Vechiul scaun galben nu mai era frumos şi începuse să devină incomod, după ani de uzură.

  Cât de des ţinem prea mult la anumite lucruri, datorită valorii sentimentale sau doar datorită faptului că este mai uşor să le păstrăm, pentru că ne este mai comod! Are această întâmplare o paralelă spirituală? Aşa facem şi noi cu Dumnezeu? Păstrăm păcatele confortabile, păcatele familiare şi vechi, în loc să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne schimbe inimile şi să arunce păcatele în cel mai adânc ocean? Unde ne ancorăm inimile? Ai cumva un vechi scaun galben în inima ta? Ai cumva un vechi scaun galben în viaţă, de care trebuie să te descotoroseşti?

  Dragă Tată, Te rog, vino în inimile noastre, biruieşte natura noastră păcătoasă şi umple-ne cu amintiri ale grijii şi dragostei Tale!


  Wanda L Davis

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...