Articolul precedentCopilul meu de ispăşire
  Articolul următorHohote de plâns ca hrană

  Scaunul galben

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. 2 Corinteni 5:17

  Bunicul meu avea deja peste 80 de ani când m-am născut. Cele mai dragi amintiri cu el sunt legate ce scaunul lui galben. Îi plăcea să stea şi să se legene în el. Mi se părea cel mai minunat lucru – pentru că se şi învârtea. Mă simţeam foarte iubită şi specială când stăteam cu bunicul în acest scaun galben. Jocul meu preferat era să alerg în jurul lui, în timp ce bunicul încerca si mă prindă. Ne făcea pe amândoi să chicotim şi să râdem.

  Pe când aveam trei ani, bunicul a murit. A fost o perioadă tristă şi derutantă pentru mine. Îmi amintesc că deseori stăteam în scaunul lui şi mă tot învârteam. M-am asigurat că mama va păstra scaunul vechi. De fiecare dată când ne mutam mă întreba dacă putea să se descotorosească de vechitură, dar eu nu o lăsam. Amintirile mele cu bunicul erau prea preţioase ca să renunţ la ele. Scaunul nu valora mult, dar valoarea sentimentală era fără preţ. Într-o viaţă plină de haos şi de schimbare, scaunul bunicului m-a ancorat în ceva solid şi bun.

  În cele din urmă am lăsat-o pe mama să arunce scaunul, după ce am absolvit facultatea şi am decis să ne mutăm înapoi acasă, în Vest. Vechiul scaun galben nu mai era frumos şi începuse să devină incomod, după ani de uzură.

  Cât de des ţinem prea mult la anumite lucruri, datorită valorii sentimentale sau doar datorită faptului că este mai uşor să le păstrăm, pentru că ne este mai comod! Are această întâmplare o paralelă spirituală? Aşa facem şi noi cu Dumnezeu? Păstrăm păcatele confortabile, păcatele familiare şi vechi, în loc să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne schimbe inimile şi să arunce păcatele în cel mai adânc ocean? Unde ne ancorăm inimile? Ai cumva un vechi scaun galben în inima ta? Ai cumva un vechi scaun galben în viaţă, de care trebuie să te descotoroseşti?

  Dragă Tată, Te rog, vino în inimile noastre, biruieşte natura noastră păcătoasă şi umple-ne cu amintiri ale grijii şi dragostei Tale!


  Wanda L Davis

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...