Articolul precedentInterludiu în hol
  Articolul următorLa răscruce

  Savurează momentele

  Veniţi ia Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

  Copiii au fost obosiţi astăzi. Cred că cel mare o să facă febră, iar faptul că programul nostru zilnic a fost dat peste cap nu prea îl ajută. Totul a început dimineaţa aceasta, când ne-am trezit acoperiţi de un strat proaspăt de zăpadă. Am decis să ieşim să ne jucăm. Copiii s-au îmbrăcat cu hainele pentru zăpadă, mănuşi, ghete şi au ieşit pe uşă. „Ce este mirosul ăsta?” Se pare că unul dintre băieţi îşi exersase ieri abilitatea de a scrie în zăpadă într-un mod inedit, în loc să intre şi să folosească baia. Prin urmare, geaca lui trebuia spălată.

  Repejor, l-am ajutat să dea jos îmbrăcămintea pângărită şi am aruncat-o peste vraful de rufe murdare. Ne mutaserăm recent şi nu aveam prea multe haine despachetate. Voiam ca el să se bucure de zăpadă, aşa că am început să sap prin dulap şi, spre fericirea mea, am găsit câteva hanorace care se potriveau. L-am îmbrăcat cu mai multe straturi şi l-am trimis afară.

  S-au distrat de minune afară, dar, spre prânz, zăpada deja se topise. I-am chemat înăuntru, sperând să scap de spălatul şi mai multor rufe a doua zi. Nu a trecut mult şi au început să se plictisească, aruncându-mi câte o privire piezişă. Într-un final, băiatul cel mare m-a rugat să-i dau teme de făcut, chiar dacă era trecut de ora 3. Fără tragere de inimă, am copiat nişte fişe de matematică şi câteva fişe de colorat cu teme biblice.

  Copilul de şapte ani şi cel mic şi-au terminat sarcinile repede, dar cel de şase ani trăgea de timp. După aproape o oră, i-am spus că ajunge. O să termine tema în următoarea zi. Dar el a început să plângă că nu a apucat să îşi scrie numele pe foaie.

  Cel mai mare a venit apoi cu sugestia să ascultăm nişte muzică liniştitoare. A fost o idee bună, aşa că, iată-ne, relaxându-ne pe canapea, înghesuiţi toţi patru, savurând primul moment liniştit al zilei. Aşa ne găseşte soţul meu când ajunge acasă – cu vasele încă în chiuvetă, cu paturile făcute pe jumătate, iar, pe mine, cu trei gândăcei alintaţi cuibăriţi în braţe.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru aceste momente calme de care mă pot bucura împreună cu copiii mei chiar şi atunci când încă mai este treabă de făcut, chiar şi atunci când este dezordine în jur!


  Kirsten Holloway

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...