Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  Înţelegând dragostea lui Dumnezeu

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! 1 Ioan 3:1

  Din acel prim moment în care ochii lui negri s-au întâlnit cu ai mei şi degetele lui micuţe au cuprins unul de-al meu, inima mi-a fost cucerită de acest copilaş pe care îl concepuserăm eu şi Bob. M-am gândit cum S-a simţit Dumnezeu când S-a uitat la creaţiile Sale, Adam şi Eva.

  Împlinindu-i nevoile bebeluşului meu – când îi schimbam scutecele, îl hrăneam, apoi îl înfăşam şi îl legănam până adormea mă simţeam împlinită pentru că puteam să-l fac fericit şi mulţumit. Dar când îl durea urechea în toiul nopţii, avea febră sau o durere de stomac, eram speriată de incapacitatea mea de a-i alina durerea.

  La fiecare stadiu minunat al dezvoltării lui – primul zâmbet, primii dinţişori, prima dată când s-a rostogolit, a şezut, a început să se târâie, apoi să meargă, primele lui cuvinte reale, prima propoziţie – mă minunam că acest băiat adorabil a venit din propriile noastre corpuri. Am început să mă gândesc la cum se simţeau părinţii mei atunci când m-au avut pe mine, primul lor copil, şi la cum Dumnezeu zâmbeşte spre noi, copiii Lui pământeni, bucurându-Se de abilitatea Lui de a crea.

  Pe măsură ce băiatul nostru creştea, erau mereu alte provocări. Protejarea lui de căzături sau de lucruri care îl puteau răni părea uneori un job cu normă întreagă. Am început să îmi dau seama cât de greu a fost pentru părinţii mei să aibă grijă de mine, o mică prematură născută acasă.

  A fost interesant să văd mici trăsături de-ale mele sau de-ale lui Bob începând să îşi facă apariţia în personalitatea lui. A moştenit o doză dublă de încăpăţânare şi hotărâre de la amândoi, iar noi am încercat să îndreptăm cu blândeţe aceste tendinţe. Copilul nostru nu doar că ne-a ajutat să învăţăm importante lecţii de altruism, răbdare, dependenţă de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar ne-a şi reamintit de grija şi dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, copiii Săi imperfecţi.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că mi-ai arătat dragostea Ta mare prin copiii mei! Ajută-mă să manifest faţă de ei dragostea Ta!


  Carrol Grady

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...