Articolul precedentSavurează momentele
  Articolul următorTrăiește clipa

  Înţelegând dragostea lui Dumnezeu

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! 1 Ioan 3:1

  Din acel prim moment în care ochii lui negri s-au întâlnit cu ai mei şi degetele lui micuţe au cuprins unul de-al meu, inima mi-a fost cucerită de acest copilaş pe care îl concepuserăm eu şi Bob. M-am gândit cum S-a simţit Dumnezeu când S-a uitat la creaţiile Sale, Adam şi Eva.

  Împlinindu-i nevoile bebeluşului meu – când îi schimbam scutecele, îl hrăneam, apoi îl înfăşam şi îl legănam până adormea mă simţeam împlinită pentru că puteam să-l fac fericit şi mulţumit. Dar când îl durea urechea în toiul nopţii, avea febră sau o durere de stomac, eram speriată de incapacitatea mea de a-i alina durerea.

  La fiecare stadiu minunat al dezvoltării lui – primul zâmbet, primii dinţişori, prima dată când s-a rostogolit, a şezut, a început să se târâie, apoi să meargă, primele lui cuvinte reale, prima propoziţie – mă minunam că acest băiat adorabil a venit din propriile noastre corpuri. Am început să mă gândesc la cum se simţeau părinţii mei atunci când m-au avut pe mine, primul lor copil, şi la cum Dumnezeu zâmbeşte spre noi, copiii Lui pământeni, bucurându-Se de abilitatea Lui de a crea.

  Pe măsură ce băiatul nostru creştea, erau mereu alte provocări. Protejarea lui de căzături sau de lucruri care îl puteau răni părea uneori un job cu normă întreagă. Am început să îmi dau seama cât de greu a fost pentru părinţii mei să aibă grijă de mine, o mică prematură născută acasă.

  A fost interesant să văd mici trăsături de-ale mele sau de-ale lui Bob începând să îşi facă apariţia în personalitatea lui. A moştenit o doză dublă de încăpăţânare şi hotărâre de la amândoi, iar noi am încercat să îndreptăm cu blândeţe aceste tendinţe. Copilul nostru nu doar că ne-a ajutat să învăţăm importante lecţii de altruism, răbdare, dependenţă de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar ne-a şi reamintit de grija şi dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, copiii Săi imperfecţi.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că mi-ai arătat dragostea Ta mare prin copiii mei! Ajută-mă să manifest faţă de ei dragostea Ta!


  Carrol Grady

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...