Planurile divine măreţe pentru copilul tău

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi (…), gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

  Copiii cred ceea ce părinţii lor spun despre ei. Ai auzit vreodată vreun părinte să zică unui copil: „Nu încerca să sari coarda; este doar pentru copiii cu echilibru bun”? Sau „Nu încerca să obţii un rol pentru sceneta de la şcoală; este doar pentru copiii care nu au emoţii pe scenă. Tu doar o să te încurci.” Ce mesaj îi este transmis copilului? I se transmite în mod direct că nu ai încredere în el şi că nu te aştepţi la multe de la el pe viitor. I se mai spune şi că nu valorează prea mult.

  Ce-ar fi dacă, în loc de descurajări, i-ai transmite copilului tău că îţi imaginezi un viitor strălucit pentru el? Propune-ţi în mod expres să îi arăţi copilului că ai încredere în el şi în viitorul lui. Arată-i că îi admiri abilităţile şi doreşti să investeşti în ele. Dacă o să-l încurajezi să folosească şi să dezvolte capacităţile pe care Dumnezeu i le-a oferit, copilul tău o să prospere şi o să fie o binecuvântare pentru alţii pe măsură ce învaţă şi creşte.

  Părinţii mei au făcut acest lucru foarte bine. Mereu îmi povesteau de dificultăţile mele de dezvoltare. La vârsta de doar o lună, cântăream mai puţin decât la naştere. Părinţii mei erau îngrijoraţi, pentru că părea că pur şi simplu nu aveam poftă de mâncare. Ei s-au rugat şi I-au spus lui Dumnezeu că mă vor dedica Lui dacă îmi va salva viaţa. Din acel moment am început să îmi revin, ba chiar am devenit un bebeluş grăsuţ. Mereu îmi aminteau că Dumnezeu are ceva special pregătit pentru mine, pentru că îmi salvase viaţa. Aceasta mi-a dat încredere că am potenţial şi m-a ajutat să depun eforturi şi mai mari atunci când treceam prin greutăţi.

  Faptul de a-i arăta copilului că Dumnezeu are un viitor special pentru el va contribui la conturarea întregii lui vieţi. Începând de azi, încurajează-ţi copilul atunci când face ceva bun, ajută-l să stăpânească lucruri noi şi nu uita să îi spui că ai încredere în el. Dumnezeu a plănuit un viitor plin de speranţă pentru copilul tău.

  Doamne, ajută-mă să găsesc ceea ce este bun în copiii mei şi să îi susţin pe măsură ce cresc şi devin ceea ce Tu l-ai chemat să devină!


  Jeanne Hartwell

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...