Planurile divine măreţe pentru copilul tău

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi (…), gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Ieremia 29:11

  Copiii cred ceea ce părinţii lor spun despre ei. Ai auzit vreodată vreun părinte să zică unui copil: „Nu încerca să sari coarda; este doar pentru copiii cu echilibru bun”? Sau „Nu încerca să obţii un rol pentru sceneta de la şcoală; este doar pentru copiii care nu au emoţii pe scenă. Tu doar o să te încurci.” Ce mesaj îi este transmis copilului? I se transmite în mod direct că nu ai încredere în el şi că nu te aştepţi la multe de la el pe viitor. I se mai spune şi că nu valorează prea mult.

  Ce-ar fi dacă, în loc de descurajări, i-ai transmite copilului tău că îţi imaginezi un viitor strălucit pentru el? Propune-ţi în mod expres să îi arăţi copilului că ai încredere în el şi în viitorul lui. Arată-i că îi admiri abilităţile şi doreşti să investeşti în ele. Dacă o să-l încurajezi să folosească şi să dezvolte capacităţile pe care Dumnezeu i le-a oferit, copilul tău o să prospere şi o să fie o binecuvântare pentru alţii pe măsură ce învaţă şi creşte.

  Părinţii mei au făcut acest lucru foarte bine. Mereu îmi povesteau de dificultăţile mele de dezvoltare. La vârsta de doar o lună, cântăream mai puţin decât la naştere. Părinţii mei erau îngrijoraţi, pentru că părea că pur şi simplu nu aveam poftă de mâncare. Ei s-au rugat şi I-au spus lui Dumnezeu că mă vor dedica Lui dacă îmi va salva viaţa. Din acel moment am început să îmi revin, ba chiar am devenit un bebeluş grăsuţ. Mereu îmi aminteau că Dumnezeu are ceva special pregătit pentru mine, pentru că îmi salvase viaţa. Aceasta mi-a dat încredere că am potenţial şi m-a ajutat să depun eforturi şi mai mari atunci când treceam prin greutăţi.

  Faptul de a-i arăta copilului că Dumnezeu are un viitor special pentru el va contribui la conturarea întregii lui vieţi. Începând de azi, încurajează-ţi copilul atunci când face ceva bun, ajută-l să stăpânească lucruri noi şi nu uita să îi spui că ai încredere în el. Dumnezeu a plănuit un viitor plin de speranţă pentru copilul tău.

  Doamne, ajută-mă să găsesc ceea ce este bun în copiii mei şi să îi susţin pe măsură ce cresc şi devin ceea ce Tu l-ai chemat să devină!


  Jeanne Hartwell

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...