Către primul meu născut

  Ai preţ în ochii Mei (…) eşti preţuit şi te iubesc. Isaia 43:4

  Când te-am văzut pentru prima dată, multe ore după ce ai venit pe această lume, te-am ţinut în braţe şi ţi-am spus cuvinte speciale, în limba secretă, ştiută şi vorbită doar de mame şi bebeluşii lor nou-născuţi. Erai primul meu născut şi stăteai, calm şi mulţumit, în braţele mele. Te-am iubit mai mult decât pot exprima cuvintele.

  Când te-am adus acasă, eram doar noi trei. Te-ai acomodat în micul tău cuib si erai foarte frumos si când dormeai, şi când erai treaz. Te urmăream ore întregi în timp ce dormeai împăcat. Îţi puneai toată încrederea, în mod absolut, în mine… naiva ta mamă. Ne-am rugat deasupra ta ca Dumnezeu să te ocrotească atunci când vei avea de înfruntat lumea.

  Ca mic copil, ai adus atâta bucurie cartierului! Îţi plăcea compania prietenilor tăi şi te jucai cât de mult voiai. Iubeai fiecare insectă sau gândac pe care îl găseai. Erai tipul aventurierului printre micuţii tăi prieteni. Aveai nevoie de o provocare în fiecare zi şi o găseai.

  Să te privim cum te plimbai cu bicicleta ta albastră de plastic era cea mai bună parte a zilei pentru noi. Cu cât te deplasai mai repede, cu atât erai mai fericit. Acest obicei te-a urmat şi când „ai crescut” şi ai renunţat la roţile ajutătoare.

  Când ai decis să intri într-o competiţie de înot la şcoală, ai plonjat într-o aventură. Nu cred că ai ştiut cât de mult trebuia să înoţi sau cât de greu era, dar nu ai renunţat niciodată. Erai hotărât să termini acea cursă indiferent ce s-ar fi întâmplat. Eu şi tatăl tău, pe lângă toţi ceilalţi părinţi, te-am aplaudat puternic atunci când ai terminat. Şi am avut lacrimi de mândrie şi respect în ochi pentru tine. Atitudinea ta hotărâtă de a lua ca pe o provocare orice lucru îţi iese în cale este o sursă constantă de inspiraţie. Ador felul în care niciodată nu consideri ceva a fi imposibil.

  Inima ta sensibilă şi compasiunea pentru ceilalţi încă radiază din tine. Simţul aventurii nu ţi s-a diminuat. M-ai învăţat să am încredere în tine, aşa cum ai avut şi tu încredere în mine încă de la început. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îndrumarea Lui şi grija Lui constantă faţă de tine.

  Tată, fii lăudat! Îţi mulţumesc pentru darul pe care ni Tai oferit prin copiii noştri! Ei ne învaţă în fiecare zi ceva nou, inspirându-ne şi trăgându-ne mai aproape de Tine!


  Debby Botes

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...