Către primul meu născut

  Ai preţ în ochii Mei (…) eşti preţuit şi te iubesc. Isaia 43:4

  Când te-am văzut pentru prima dată, multe ore după ce ai venit pe această lume, te-am ţinut în braţe şi ţi-am spus cuvinte speciale, în limba secretă, ştiută şi vorbită doar de mame şi bebeluşii lor nou-născuţi. Erai primul meu născut şi stăteai, calm şi mulţumit, în braţele mele. Te-am iubit mai mult decât pot exprima cuvintele.

  Când te-am adus acasă, eram doar noi trei. Te-ai acomodat în micul tău cuib si erai foarte frumos si când dormeai, şi când erai treaz. Te urmăream ore întregi în timp ce dormeai împăcat. Îţi puneai toată încrederea, în mod absolut, în mine… naiva ta mamă. Ne-am rugat deasupra ta ca Dumnezeu să te ocrotească atunci când vei avea de înfruntat lumea.

  Ca mic copil, ai adus atâta bucurie cartierului! Îţi plăcea compania prietenilor tăi şi te jucai cât de mult voiai. Iubeai fiecare insectă sau gândac pe care îl găseai. Erai tipul aventurierului printre micuţii tăi prieteni. Aveai nevoie de o provocare în fiecare zi şi o găseai.

  Să te privim cum te plimbai cu bicicleta ta albastră de plastic era cea mai bună parte a zilei pentru noi. Cu cât te deplasai mai repede, cu atât erai mai fericit. Acest obicei te-a urmat şi când „ai crescut” şi ai renunţat la roţile ajutătoare.

  Când ai decis să intri într-o competiţie de înot la şcoală, ai plonjat într-o aventură. Nu cred că ai ştiut cât de mult trebuia să înoţi sau cât de greu era, dar nu ai renunţat niciodată. Erai hotărât să termini acea cursă indiferent ce s-ar fi întâmplat. Eu şi tatăl tău, pe lângă toţi ceilalţi părinţi, te-am aplaudat puternic atunci când ai terminat. Şi am avut lacrimi de mândrie şi respect în ochi pentru tine. Atitudinea ta hotărâtă de a lua ca pe o provocare orice lucru îţi iese în cale este o sursă constantă de inspiraţie. Ador felul în care niciodată nu consideri ceva a fi imposibil.

  Inima ta sensibilă şi compasiunea pentru ceilalţi încă radiază din tine. Simţul aventurii nu ţi s-a diminuat. M-ai învăţat să am încredere în tine, aşa cum ai avut şi tu încredere în mine încă de la început. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îndrumarea Lui şi grija Lui constantă faţă de tine.

  Tată, fii lăudat! Îţi mulţumesc pentru darul pe care ni Tai oferit prin copiii noştri! Ei ne învaţă în fiecare zi ceva nou, inspirându-ne şi trăgându-ne mai aproape de Tine!


  Debby Botes

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...