Inimile sensibile au nevoie de cuvinte blânde

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi.” Matei 19:14

  Toamna trecută, biserica noastră a ţinut o serie de prezentări cu scop evanghelistic. Un bine-cunoscut evanghelist a venit în oraş şi de-abia aşteptam să îl ascult. Dar, înainte ca prezentările să aibă loc, pastorul a cerut ajutorul unor voluntari pentru programele de copii, aşa că am decis să mă ofer.

  Când am intrat în sală în acea primă seară şi m-am uitat în jur, am observat un manechin aranjat ca să semene cu Isus. Ni s-a spus să nu lăsăm copiii să se joace prea aproape de manechin în timpul întâlnirilor.

  Într-un final au început să apară copiii, iar la momentul începerii programului erau vreo 50 de copii energici, în jurul vârstei de cinci ani, care umpleau încăperea.

  Am cântat împreună, am spus povestiri, ne-am distrat făcând lucruri practice şi diferite gustări. După ce prezentarea s-a terminat, iar părinţii s-au întors să-şi ia copiii, am rămas pentru curăţenie. Puţinii copii care rămăseseră se jucau în linişte. Apoi un băieţel s-a îndreptat spre manechin şi a întrebat: „Acesta e Isus?” Noi l-am asigurat că este. Printr-un gest de curiozitate, s-a apropiat ca să pună mâna pe „El”, însă a făcut ce-a făcut şi manechinul a căzut, facându-se bucăţi. În timp
  ce noi, stând în patru labe, îl asamblam la loc, din spatele sălii s-a auzit o voce: „Oh, nu, Ben, L-ai omorât pe Isus!” Băieţelul a izbucnit în lacrimi.

  Imediat ce şi-a dat seama ce spusese, instructoarea s-a grăbit să-l liniştească pe micuţ, dar acesta nu era aşa de uşor de convins. În lumea noastră pripită, axată pe îndeplinirea rapidă a cerinţelor, este foarte simplu să uităm că cei mici au o inimă sensibilă şi de multe ori iau cuvintele în mod literal.

  Când ucenicii voiau să alunge copiii, Isus le-a spus: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi.” Exista ceva irezistibil la Isus care îi atrăgea pe copii la El. Isus îi observa pe fiecare în parte. Îi făcea să se simtă unici şi importanţi. Nu e de mirare că îl iubeau!

  Cuvintele noastre îi îndreaptă pe copii spre Isus? Le arătăm noi oare, prin acte de bunătate, că ei sunt preţioşi? Ştiu ei că Isus îi iubeşte?

  Doamne, Te rog, fă ca dragostea Ta să vorbească prin mine, astfel încât cei mici să ştie cât de mult îi iubeşti!


  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...