Prima zi de scoală

  Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. 1 Corinteni 7:7

  Copii mişunând. Copii agitaţi. Părinţi cu lacrimi în ochi. Aviziere încărcate. Bănci nou-noute. Blituri de aparate de fotografiat. Prieteni noi. Prieteni vechi. Este prima zi de şcoală, iar copiii au ajuns! în săptămânile care vor urma, fiecare colectiv de elevi îşi va contura propriul specific şi propria personalitate, în timp ce noii elevi îşi formează familia de la şcoală. Ca învăţătoare, am trecut prin experienţa primei zile de şcoală de aproape 30 de ori.

  Una dintre cele mai dragi amintiri este cea a unei fetiţe ce ţopăia, în timp ce buclele îi jucau în toate direcţiile. Zâmbetul ei a durat aproape toată ziua. Un alt copilaş şi-a exprimat entuziasmul de a veni la şcoală aproape zilnic timp de două luni. Din nefericire, nu toţi copiii au parte de o tranziţie aşa de uşoară, însă cred că Dumnezeu l-a pus cu iubire în clasa mea pe fiecare copil, care este unic şi preţios.

  Voi, părinţii, sunteţi cel mai important profesor pământean din viaţa copilului. Până acum, aţi anticipat cu nerăbdare fiecare etapă din viaţa lui. În această zi, prima lui zi de şcoală, vor apărea emoţii contradictorii. A sosit timpul să le daţi drumul, întrucât ei încep o nouă călătorie a cunoaşterii. Alţii vor fi de acum parte a procesului de educare şi de îndrumare a lor spre Mântuitorul.

  Apelaţi la Hristos să vă îndrume spre o şcoală cu profesori care îl caută pe El! Rugaţi-vă pentru profesorii copilului şi pentru toate persoanele din şcoală care vor avea o legătură cu inima lui! Rugaţi-vă pentru el şi pentru interacţiunile pe care le va avea cu colegii! Rugaţi-vă pentru propria persoană, pentru a înţelege că aveţi nevoie în continuare de înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu!

  În timp ce îl susţineţi şi colaboraţi cu copilul, cu şcoala copilului şi cu profesorii lui, veţi primi binecuvântările lui Dumnezeu în fiecare zi a procesului de învăţare. Veţi avea în continuare de jucat un rol major în procesul de învăţare şi îndrumare a copilului spre Hristos. Aveţi încredere în credincioşia lui Dumnezeu de a vă ajuta copilul să crească şi să devină persoana pe care El Şi-a dorit-o.

  Doamne, inima mea este plină de recunoştinţă pentru binecuvântarea care o reprezintă copilului meu şi pentru talentele şi darurile unice pe care Tu i le-ai oferit! Te rog, umple-i inima cu bucuria învăţării şi cu o dragoste din ce în ce mai profundă pentru Tine!


  Verna Reinbold

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...