Prima zi de scoală

  Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. 1 Corinteni 7:7

  Copii mişunând. Copii agitaţi. Părinţi cu lacrimi în ochi. Aviziere încărcate. Bănci nou-noute. Blituri de aparate de fotografiat. Prieteni noi. Prieteni vechi. Este prima zi de şcoală, iar copiii au ajuns! în săptămânile care vor urma, fiecare colectiv de elevi îşi va contura propriul specific şi propria personalitate, în timp ce noii elevi îşi formează familia de la şcoală. Ca învăţătoare, am trecut prin experienţa primei zile de şcoală de aproape 30 de ori.

  Una dintre cele mai dragi amintiri este cea a unei fetiţe ce ţopăia, în timp ce buclele îi jucau în toate direcţiile. Zâmbetul ei a durat aproape toată ziua. Un alt copilaş şi-a exprimat entuziasmul de a veni la şcoală aproape zilnic timp de două luni. Din nefericire, nu toţi copiii au parte de o tranziţie aşa de uşoară, însă cred că Dumnezeu l-a pus cu iubire în clasa mea pe fiecare copil, care este unic şi preţios.

  Voi, părinţii, sunteţi cel mai important profesor pământean din viaţa copilului. Până acum, aţi anticipat cu nerăbdare fiecare etapă din viaţa lui. În această zi, prima lui zi de şcoală, vor apărea emoţii contradictorii. A sosit timpul să le daţi drumul, întrucât ei încep o nouă călătorie a cunoaşterii. Alţii vor fi de acum parte a procesului de educare şi de îndrumare a lor spre Mântuitorul.

  Apelaţi la Hristos să vă îndrume spre o şcoală cu profesori care îl caută pe El! Rugaţi-vă pentru profesorii copilului şi pentru toate persoanele din şcoală care vor avea o legătură cu inima lui! Rugaţi-vă pentru el şi pentru interacţiunile pe care le va avea cu colegii! Rugaţi-vă pentru propria persoană, pentru a înţelege că aveţi nevoie în continuare de înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu!

  În timp ce îl susţineţi şi colaboraţi cu copilul, cu şcoala copilului şi cu profesorii lui, veţi primi binecuvântările lui Dumnezeu în fiecare zi a procesului de învăţare. Veţi avea în continuare de jucat un rol major în procesul de învăţare şi îndrumare a copilului spre Hristos. Aveţi încredere în credincioşia lui Dumnezeu de a vă ajuta copilul să crească şi să devină persoana pe care El Şi-a dorit-o.

  Doamne, inima mea este plină de recunoştinţă pentru binecuvântarea care o reprezintă copilului meu şi pentru talentele şi darurile unice pe care Tu i le-ai oferit! Te rog, umple-i inima cu bucuria învăţării şi cu o dragoste din ce în ce mai profundă pentru Tine!


  Verna Reinbold

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...