Articolul precedentPrima zi de scoală
  Articolul următorInspirație divină

  Harul florilor

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune, şi pământul este plin de făpturile Tale. Psalmii 104:24

  Mă simt norocoasă pentru faptul că am putut să ne creştem copiii la ţară, cu un stil de viaţă simplă. Aceasta nu este o opţiune pentru orice părinte, dar, oriunde locuiţi, există posibilităţi ca orice familie si petreacă timp şi în natură. Creaţia lui Dumnezeu este plină de lecţii spirituale care aşteaptă să fie descoperite şi împărtăşite cu copiii noştri.

  Când familia noastră s-a mutat aici, pe marginea drumului creşteau flori sălbatice. Fetiţa noastră făcea buchete minunate. Când a mai crescut, i-am cumpărat un microscop, la care putea examina florile în detaliu. Fiecare floare are un model unic, cu un design complex şi detalii minuscule. Centrul dantelat al florii-pasiunii, micuţa feţişoară a unei violete, petalele perfecte ale unei margarete, toate dezvăluie ceva despre caracterul Creatorului nostru.

  Dumnezeu adoră diversitatea, la flori, dar şi la copii. Florile nu-şi fac griji cu privire la locul în care au fost plantate, când vor înflori sau cine le va observa. Unele flori, aşa cum e Hemerocalis, înfloresc o singură zi, în timp ce ochiul-boului îmbogăţeşte marginea drumurilor cu pete de galben, violet şi alb timp de multe săptămâni. Nu am auzit niciodată de vreo floare să se plângă. Ele doar îşi ridică privirea colorată spre lumina solară sau spre ploaie şi continuă să crească. Putem să-i învăţăm pe copiii noştri lecţii de la flori, despre mulţumire şi încrederea că Dumnezeu va avea
  grijă de noi. Copiii vor înflori, prin har, la fel de frumos ca florile.

  Ellen White este autoarea următoarelor sfaturi: „Învăţaţi-vă copiii că, datorită măreţei iubiri a lui Dumnezeu, caracterul lor poate fi schimbat şi adus mai aproape de exemplul Său. Spuneţi-le că El doreşte ca viaţa să le fie frumoasă ca florile. Când culeg florile delicate, învăţaţi-i că Acela care a creat florile este mult mai frumos decât ele. Astfel, vrejul inimii lor se va înfăşură în jurul Lui” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 98, în original).

  Tată, ajută-mă să observ unicitatea fiecărui copil ca o floare frumoasă! Binecuvântează-mi copiii cu frumuseţea caracterului Tău!


  Barbara Ann Kay

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...