Articolul precedentPrima zi de scoală
  Articolul următorInspirație divină

  Harul florilor

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-ai făcut cu înţelepciune, şi pământul este plin de făpturile Tale. Psalmii 104:24

  Mă simt norocoasă pentru faptul că am putut să ne creştem copiii la ţară, cu un stil de viaţă simplă. Aceasta nu este o opţiune pentru orice părinte, dar, oriunde locuiţi, există posibilităţi ca orice familie si petreacă timp şi în natură. Creaţia lui Dumnezeu este plină de lecţii spirituale care aşteaptă să fie descoperite şi împărtăşite cu copiii noştri.

  Când familia noastră s-a mutat aici, pe marginea drumului creşteau flori sălbatice. Fetiţa noastră făcea buchete minunate. Când a mai crescut, i-am cumpărat un microscop, la care putea examina florile în detaliu. Fiecare floare are un model unic, cu un design complex şi detalii minuscule. Centrul dantelat al florii-pasiunii, micuţa feţişoară a unei violete, petalele perfecte ale unei margarete, toate dezvăluie ceva despre caracterul Creatorului nostru.

  Dumnezeu adoră diversitatea, la flori, dar şi la copii. Florile nu-şi fac griji cu privire la locul în care au fost plantate, când vor înflori sau cine le va observa. Unele flori, aşa cum e Hemerocalis, înfloresc o singură zi, în timp ce ochiul-boului îmbogăţeşte marginea drumurilor cu pete de galben, violet şi alb timp de multe săptămâni. Nu am auzit niciodată de vreo floare să se plângă. Ele doar îşi ridică privirea colorată spre lumina solară sau spre ploaie şi continuă să crească. Putem să-i învăţăm pe copiii noştri lecţii de la flori, despre mulţumire şi încrederea că Dumnezeu va avea
  grijă de noi. Copiii vor înflori, prin har, la fel de frumos ca florile.

  Ellen White este autoarea următoarelor sfaturi: „Învăţaţi-vă copiii că, datorită măreţei iubiri a lui Dumnezeu, caracterul lor poate fi schimbat şi adus mai aproape de exemplul Său. Spuneţi-le că El doreşte ca viaţa să le fie frumoasă ca florile. Când culeg florile delicate, învăţaţi-i că Acela care a creat florile este mult mai frumos decât ele. Astfel, vrejul inimii lor se va înfăşură în jurul Lui” (Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 98, în original).

  Tată, ajută-mă să observ unicitatea fiecărui copil ca o floare frumoasă! Binecuvântează-mi copiii cu frumuseţea caracterului Tău!


  Barbara Ann Kay

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  El mă scoate din ape adânci

  Poate te confrunţi cu momente dificile privind sănătatea, relaţiile, serviciul sau viaţa spirituală. Poate că eşti speriat de o durere care se profilează la orizont. Orice ameninţare ar fi, Domnul este gata să te salveze, să te facă mai puternic, ca să faci faţă provocărilor mai mari prin harul Său.

  Domnul mă aude

  Astăzi petrece timp în rugăciune, cu toată convingerea că El te aude. De asemenea, caută să participi la serviciul divin de la biserică, aducându-I închinare lui Dumnezeu în compania credincioşilor. Vei observa rezultate surprinzătoare.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...