Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Îl ştie pe fiecare pe nume

  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Matei 10:29,30

  Povestea noastră este o idilă de pe timpul liceului. L-am întâlnit pe soţul meu când aveam 16 ani, iar prietenia noastră a înflorit într-o relaţie puternică şi stabilă de dragoste. Ne-am căsătorit cinci ani mai târziu şi, nu după mult timp, am adăugat un bebeluş preţios la mica noastră familie. El reprezenta dragostea absolută a vieţilor noastre. Ne simţeam împliniţi. Dumnezeu ne oferise tot ceea ce aveam nevoie. Sau cel puţin aşa credeam.

  Totuşi, într-o seară, în timp ce ne uitam la ştiri, am văzut un reportaj despre un accident aviatic îngrozitor, în care un avion al companiei Korean Air Lines a fost interceptat şi doborât de un avion sovietic în Marea Japoniei. Toţi cei 269 de pasageri şi membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa. Ştirile includeau şi un interviu dat de o tânără care îşi pierduse ambii părinţi în accident. Era singură la părinţi şi mi s-a rupt inima de durere doar privind-o cum stătea, tulburată şi confuză, în faţa camerei de luat vederi. Când a fost întrebată ce simte, ea a răspuns: „Acum sunt singură. Nu mi-a mai rămas nimeni.”

  În următoarea zi, aceste cuvinte încă făceau ocolul minţii mele. „Acum sunt singură.” Am început să-mi imaginez cum s-ar simţi băiatul nostru dacă s-ar confrunta vreodată cu această situaţie. Acum avea deja nouă ani şi era mulţumit cu viaţa lui de copil singur la părinţi. Avea verişori care îi ţineau companie şi prieteni care veneau la el să se joace. Totuşi, aceste cuvinte: „singură, nu mi-a mai rămas nimeni” au continuat să mă bântuie. Ştiam că va trebui să rezolv problema curând.

  Într-un final, într-o după-amiază, l-am sunat pe soţul meu la serviciu şi i-am spus că trebuie să vorbim despre opţiunea de a avea un al doilea copil. A fost extrem de surprins. După multe discuţii şi rugăciuni, ne-am zis că aceasta era decizia cea mai bună. Prin harul lui Dumnezeu, doi ani mai târziu, în familia noastră s-a născut Julian. El a adus o bucurie de nespus în vieţile noastre. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru cele două binecuvântări de la El, materializate prin cei doi băieţi. Chiar dacă între ei e o diferenţă de zece ani, sunt fraţi. Acum suntem o familie completă.

  Tatăl nostru, Îţi mulţumesc pentru modul în care ne-ai binecuvântat familia! Îţi mulţumesc că m-ai scos din starea mea de mulţumire de sine! Îţi mulţumesc pentru cei doi copii preţioşi! Te rog să continui să îi binecuvântezi, aşa încât să fie credincioşi vocii Tale oricând!


  June Jepthas

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...