Articolul precedentÎl ştie pe fiecare pe nume
  Articolul următorÎnțelegi tu ce citești?

  Naşterea unei mame

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Poate pentru că am fost ultima din şase fraţi, nu m-am dat niciodată în vânt după bebeluşi sau copii mici. Timpul şi compania nepoţilor şi nepoatelor mele nu mi-au oferit niciodată un bun motiv să-mi schimb părerea că, deşi copiii sunt pentru toată lumea, nu sunt şi pentru mine. Totuşi, pe la 20 şi ceva de ani şi la patru ani după ce m-am căsătorit, când stăteam să mă gâncesc bine la viitor, nu vedeam altceva decât soţ şi copii. Doar că exista o mică problemă: copiii din viziunea mea erau deja mari şi independenţi. Nu aveam nevoie de o consultaţie la dr. Sigmund Freud să-mi spună că, dacă erau copii în viitorul meu, mai devreme sau mai târziu trebuiau să fie şi în prezent.

  În cazul ăsta, ce mi-a dat ghes să devin mamă? În niciun instinctul matern. Nu eram mistuită de cine ştie ce instinct de a-mi face cuib. Şi nici nu mi-a sunat ceasul biologic. A fost o decizie bazată pe cercetare şi un pas făcut prin credinţă.

  Apoi s-a întâmplat. Eram însărcinată. Şi… nu-mi plăcea absolut deloc. Vreme de nouă luni m-am autoironizat în diferite feluri. Consemnată la pat şase luni de sarcină, arsuri la stomac de neînchipuit, vergeturi, acnee şi nici vorbă de faţa radioasă de femeie gravidă. Minunat! Apoi durerile din timpul travaliului au pus stăpânire pe corpul meu şi, în timp ce mă rugam lui Dumnezeu să mă scape din această oroare pe care o adusesem singură pe capul meu, am jurat să nu mai trec niciodată prin aşa ceva.

  Acum am doi copii şi îmi trăiesc viitorul aşa cum mi-l imaginasem: un băiat creativ, care face lumină în încăpere cu zâmbetul lui; o fată frumoasă, care e serioasă, profundă şi neobosită. Iar eu, prin harul lui Dumnezeu, am supravieţuit acelor primi ani – m-am străduit, am trăit, m-am luptat, m-am dezvoltat, am iubit şi am învăţat să mă bazez pe alţii. Călătoria continuă. Mă rog ca umblarea lor cu Dumnezeu să fie mai importantă decât ataşamentul lor pentru orice sau oricine – chiar şi pentru mine. Am devenit mamă prin naştere şi, între timp, am avut parte de propria renaştere.

  Duhule Sfânt, insuflă pacea Ta în viaţa mamelor ocupate!


  Yvonne Rodney

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...