Articolul precedentÎl ştie pe fiecare pe nume
  Articolul următorÎnțelegi tu ce citești?

  Naşterea unei mame

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Poate pentru că am fost ultima din şase fraţi, nu m-am dat niciodată în vânt după bebeluşi sau copii mici. Timpul şi compania nepoţilor şi nepoatelor mele nu mi-au oferit niciodată un bun motiv să-mi schimb părerea că, deşi copiii sunt pentru toată lumea, nu sunt şi pentru mine. Totuşi, pe la 20 şi ceva de ani şi la patru ani după ce m-am căsătorit, când stăteam să mă gâncesc bine la viitor, nu vedeam altceva decât soţ şi copii. Doar că exista o mică problemă: copiii din viziunea mea erau deja mari şi independenţi. Nu aveam nevoie de o consultaţie la dr. Sigmund Freud să-mi spună că, dacă erau copii în viitorul meu, mai devreme sau mai târziu trebuiau să fie şi în prezent.

  În cazul ăsta, ce mi-a dat ghes să devin mamă? În niciun instinctul matern. Nu eram mistuită de cine ştie ce instinct de a-mi face cuib. Şi nici nu mi-a sunat ceasul biologic. A fost o decizie bazată pe cercetare şi un pas făcut prin credinţă.

  Apoi s-a întâmplat. Eram însărcinată. Şi… nu-mi plăcea absolut deloc. Vreme de nouă luni m-am autoironizat în diferite feluri. Consemnată la pat şase luni de sarcină, arsuri la stomac de neînchipuit, vergeturi, acnee şi nici vorbă de faţa radioasă de femeie gravidă. Minunat! Apoi durerile din timpul travaliului au pus stăpânire pe corpul meu şi, în timp ce mă rugam lui Dumnezeu să mă scape din această oroare pe care o adusesem singură pe capul meu, am jurat să nu mai trec niciodată prin aşa ceva.

  Acum am doi copii şi îmi trăiesc viitorul aşa cum mi-l imaginasem: un băiat creativ, care face lumină în încăpere cu zâmbetul lui; o fată frumoasă, care e serioasă, profundă şi neobosită. Iar eu, prin harul lui Dumnezeu, am supravieţuit acelor primi ani – m-am străduit, am trăit, m-am luptat, m-am dezvoltat, am iubit şi am învăţat să mă bazez pe alţii. Călătoria continuă. Mă rog ca umblarea lor cu Dumnezeu să fie mai importantă decât ataşamentul lor pentru orice sau oricine – chiar şi pentru mine. Am devenit mamă prin naştere şi, între timp, am avut parte de propria renaştere.

  Duhule Sfânt, insuflă pacea Ta în viaţa mamelor ocupate!


  Yvonne Rodney

  Din aceeași categorie

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...