Articolul precedentNaşterea unei mame
  Articolul următorLista verde

  Vorbind cu Dumnezeu

  Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele! Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace. Să nu te pără-sească bunătatea şi credincioşia: leagă-ţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale. Şi astfel vei căpăta trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor, încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:1-5

  Începând cu ziua în care părinţii L-au găsit la templu, comportamentul lui Isus a început să fie un mister centru ei. Părea foarte diferit. Cel mai fericit era când rutea petrece timp singur pe câmpuri sau prin pădure, orbind cu Dumnezeu. Putea fi găsit dimineaţa devreme într-un loc liniştit, meditând, citind Scriptura sau rugându-Se.

  Isus S-a comportat întotdeauna cu dragoste şi cu respect faţă de mama Lui. Maria credea în inima ei că fiul ei este Mesia, Cel promis. Dar nu avea curajul de a le spune şi altora. Ea a suferit odată cu El în fiecare moment din viaţa Lui. A văzut felul în care era tratat şi era deseori prinsă la mijloc încercând să îl apere. Maria ştia că viaţa din familie şi îngrijirea mamei erau toarte importante în formarea caracterului unui copil. Se preocupa de felul în care caracterul lui Isus era cizelat acasă.

  Maria a stăruit deseori de Isus să urmeze regulile rabinilor, dar nici măcar ea nu îl putea convinge să renunţe la timpul Lui împreună cu Tatăl în natură sau la ajutorul acordat oamenilor sau animalelor de câte ori observa că sunt în nevoie. Maria s-a neliniştit când rabinii i-au cerut ajutorul pentru a-L controla pe Isus.

  Dar când El Şi-a justificat acţiunile arătându-i Scripturile, inima ei a fost cuprinsă de pace.

  Isus umbla în fiecare zi împreună cu oameni care erau aspri şi necugetaţi. Avea de-a face cu soldaţi, cu samariteni şi cu ţărani. Îi ajuta la căratul poverilor, le adresa cuvinte de încurajare şi le împărtăşea ceea ce învăţase despre dragostea şi bunătatea lui Dumnezeu.

  Tată, dacă Isus S-a retras ca să vorbească cu Tine, cu cât mai multă nevoie avem noi astăzi să facem la fel? în mijlocul aşteptărilor contrastante ale celorlalţi de la noi, Te rog să ne ajuţi să ne păstrăm ochii aţintiţi spre Tine şi Cuvântul Tău! Fie ca întotdeauna să Te căutăm pe Tine, în primul rând! Întotdeauna.


  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...