Articolul precedentNaşterea unei mame
  Articolul următorLista verde

  Vorbind cu Dumnezeu

  Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele! Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace. Să nu te pără-sească bunătatea şi credincioşia: leagă-ţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale. Şi astfel vei căpăta trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor, încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:1-5

  Începând cu ziua în care părinţii L-au găsit la templu, comportamentul lui Isus a început să fie un mister centru ei. Părea foarte diferit. Cel mai fericit era când rutea petrece timp singur pe câmpuri sau prin pădure, orbind cu Dumnezeu. Putea fi găsit dimineaţa devreme într-un loc liniştit, meditând, citind Scriptura sau rugându-Se.

  Isus S-a comportat întotdeauna cu dragoste şi cu respect faţă de mama Lui. Maria credea în inima ei că fiul ei este Mesia, Cel promis. Dar nu avea curajul de a le spune şi altora. Ea a suferit odată cu El în fiecare moment din viaţa Lui. A văzut felul în care era tratat şi era deseori prinsă la mijloc încercând să îl apere. Maria ştia că viaţa din familie şi îngrijirea mamei erau toarte importante în formarea caracterului unui copil. Se preocupa de felul în care caracterul lui Isus era cizelat acasă.

  Maria a stăruit deseori de Isus să urmeze regulile rabinilor, dar nici măcar ea nu îl putea convinge să renunţe la timpul Lui împreună cu Tatăl în natură sau la ajutorul acordat oamenilor sau animalelor de câte ori observa că sunt în nevoie. Maria s-a neliniştit când rabinii i-au cerut ajutorul pentru a-L controla pe Isus.

  Dar când El Şi-a justificat acţiunile arătându-i Scripturile, inima ei a fost cuprinsă de pace.

  Isus umbla în fiecare zi împreună cu oameni care erau aspri şi necugetaţi. Avea de-a face cu soldaţi, cu samariteni şi cu ţărani. Îi ajuta la căratul poverilor, le adresa cuvinte de încurajare şi le împărtăşea ceea ce învăţase despre dragostea şi bunătatea lui Dumnezeu.

  Tată, dacă Isus S-a retras ca să vorbească cu Tine, cu cât mai multă nevoie avem noi astăzi să facem la fel? în mijlocul aşteptărilor contrastante ale celorlalţi de la noi, Te rog să ne ajuţi să ne păstrăm ochii aţintiţi spre Tine şi Cuvântul Tău! Fie ca întotdeauna să Te căutăm pe Tine, în primul rând! Întotdeauna.


  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...