Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Înaintează!

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte. Filipeni 3:13

  Anul în care am împlinit 38 de ani a fost un punct de cotitură. Timpul fugea. Jumătate din viaţa mea se sfârşise şi ce reuşisem să realizez cu ea? In comparaţie cu alte persoane de vârsta mea, eram categoric în urmă când venea vorba de carieră şi de dezvoltarea aptitudinilor şi talentelor. O constatare dureroasă.

  În dimineaţa următoare zilei mele de naştere, Dumnezeu mi-a adus în atenţie textul din Filipeni 3:13,14 şi mi-a transmis să uit de acele lucruri pe care le-am considerat ratate. Era momentul să înaintez, să-mi creez alte oportunităţi şi să depun tot efortul posibil în timpul rămas. În loc să-mi plâng de milă, am realizat că niciodată nu este prea târziu să-mi îmbunătăţesc viaţa – a mea şi a familiei mele.

  Faptul că am ales să cred că locul meu este acasă nu a venit neînsoţit de sacrificii. Aşezarea propriilor copii şi a educaţiei lor pe primul loc a însemnat pierderea unor oportunităţi care existau pentru femei. În accepţiunea lumii, eu am ratat ocaziile de creştere şi dezvoltare personală. Totuşi această pretinsă pierdere nu poate fi comparată cu procesul de dezvoltare a caracterului pe care Dumnezeu îl realiza în mine în timp ce stăteam acasă şi îmi creşteam copiii. Poate că îmi lipsesc elemente din domeniul profesional, dar Dumnezeu mi-a oferit un caracter nou, ceea ce reprezintă un lucru definitoriu în creşterea personală. Am dezvoltat anumite trăsături, ca rezistenţă, perseverenţă, sârguinţă, îndemânare, răbdare şi multe altele, iar procesul de dezvoltare nu s-a încheiat. A fost minunat să-L urmăresc pe Dumnezeu lucrând în viaţa mea.

  Prin faptul că am făcut o carieră din a avea grijă de soţul meu, de casa mea şi de copiii mei am reuşit să cresc şi pe plan personal. Surpriză! Prin asumarea muncii manuale, am fost nevoită să fac faţă unor provocări pe care este posibil să le fi evitat altfel, aşa că am crescut. Poate că nu mai am timp să-mi dezvolt o profesie, dar, pe măsură ce zilnic îmi îmbunătăţesc oportunităţile de dezvoltare şi îmi cultiv conştiincioasă talentele încredinţate – atâta timp cât se poate -, eu mă dezvolt.

  Doamne, ajută-mă să înţelegea trecutul nu poate să mă oprească din a deveni persoana pe care Tu o doreşti! îţi mulţumesc că, pe măsură ce caut să Te cunosc mai bine, Tu mă ajuţi să cresc şi mă schimbi în moduri inimaginabile!


  Jenny Lovemore

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...