Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Înaintează!

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte. Filipeni 3:13

  Anul în care am împlinit 38 de ani a fost un punct de cotitură. Timpul fugea. Jumătate din viaţa mea se sfârşise şi ce reuşisem să realizez cu ea? In comparaţie cu alte persoane de vârsta mea, eram categoric în urmă când venea vorba de carieră şi de dezvoltarea aptitudinilor şi talentelor. O constatare dureroasă.

  În dimineaţa următoare zilei mele de naştere, Dumnezeu mi-a adus în atenţie textul din Filipeni 3:13,14 şi mi-a transmis să uit de acele lucruri pe care le-am considerat ratate. Era momentul să înaintez, să-mi creez alte oportunităţi şi să depun tot efortul posibil în timpul rămas. În loc să-mi plâng de milă, am realizat că niciodată nu este prea târziu să-mi îmbunătăţesc viaţa – a mea şi a familiei mele.

  Faptul că am ales să cred că locul meu este acasă nu a venit neînsoţit de sacrificii. Aşezarea propriilor copii şi a educaţiei lor pe primul loc a însemnat pierderea unor oportunităţi care existau pentru femei. În accepţiunea lumii, eu am ratat ocaziile de creştere şi dezvoltare personală. Totuşi această pretinsă pierdere nu poate fi comparată cu procesul de dezvoltare a caracterului pe care Dumnezeu îl realiza în mine în timp ce stăteam acasă şi îmi creşteam copiii. Poate că îmi lipsesc elemente din domeniul profesional, dar Dumnezeu mi-a oferit un caracter nou, ceea ce reprezintă un lucru definitoriu în creşterea personală. Am dezvoltat anumite trăsături, ca rezistenţă, perseverenţă, sârguinţă, îndemânare, răbdare şi multe altele, iar procesul de dezvoltare nu s-a încheiat. A fost minunat să-L urmăresc pe Dumnezeu lucrând în viaţa mea.

  Prin faptul că am făcut o carieră din a avea grijă de soţul meu, de casa mea şi de copiii mei am reuşit să cresc şi pe plan personal. Surpriză! Prin asumarea muncii manuale, am fost nevoită să fac faţă unor provocări pe care este posibil să le fi evitat altfel, aşa că am crescut. Poate că nu mai am timp să-mi dezvolt o profesie, dar, pe măsură ce zilnic îmi îmbunătăţesc oportunităţile de dezvoltare şi îmi cultiv conştiincioasă talentele încredinţate – atâta timp cât se poate -, eu mă dezvolt.

  Doamne, ajută-mă să înţelegea trecutul nu poate să mă oprească din a deveni persoana pe care Tu o doreşti! îţi mulţumesc că, pe măsură ce caut să Te cunosc mai bine, Tu mă ajuţi să cresc şi mă schimbi în moduri inimaginabile!


  Jenny Lovemore

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...