Viaţa pe banda de viteză

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

  Încercând să menţinem în echilibru munca, întreţinerea gospodăriei, dusul şi adusul copiilor de la școală, programările la doctor, meciurile sau repetiţiile de după şcoală, sărbătorirea zilelor de naştere, muzica și alte activităţi extraşcolare, plus multe altele, uneori simţim că circulăm prin viaţă pe banda de viteză. Mai des când avem copii, iar şedinţele şi diferitele întâlniri parcă nu se mai termină, fiecare zi este o mare grabă, dar suntem foarte fericiţi să putem avea un Sabat la sfârşitul săptămânii, doar pentru a lua o gură de aer ca să ne revenim. Îţi sună cunoscut?

  Pe lângă toată agitaţia şi forfota vieţii care demarează în jurul nostru, încearcă să îţi iei timp pentru a aprecia şi a te bucura în mod special de clipele petrecute cu copiii tăi. Ei cresc mult prea repede, iar într-o bună zi vei privi în urmă şi vei tânji după mai mult timp petrecut cu ei. Viaţa poate fi de-a dreptul stresantă şi nebunească uneori; bine, mai mult decât uneori, dar eu un învăţat să îmi iau timp special pentru a aprecia momentele prin care trec.

  Am trei băieţi de vârste apropiate, iar atunci când erau mai mici, existau momente când viaţa părea un uragan de activităţi care trebuiau realizate pentru a duce până la capăt o zi sau o săptămână. Bucură-te de timpul pe care îl petreci cu ei şi preţuieşte fiecare clipă, dar nu uita să faci din Dumnezeu o prezenţă zilnică în viaţa ta, chiar dacă trebuie să te rogi în gând în timp ce alergi cu disperare să îndeplineşti toată agenda de activităţi!

  Dezvoltă o relaţie cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să găseşti bucurie şi satisfacţie în ocupaţiile de fiecare zi. El îţi poate acorda odihnă fizică şi mintală, de care fiind extrem de importantă. Nu poţi avea grijă de cei din jur dacă nu ai grijă de tine în primul rând. Este un proverb care zice: „Ia-ţi timp să miroşi trandafirii!” Când vei face aşa, vei realiza că ai de câştigat de pe urma creşterii copiilor la fel de mult cât au ei de câştigat.

  Doamne, Te rog să ne ajuţi să ne luăm timp de pauză şi să conştientizăm prezenţa Ta, să nu ne lăsăm furaţi de banda de viteză, uitând să ne bucurăm de momentele simple şi preţioase din viaţă şi de relaţia noastră cu Tine!


  Shirley Jones

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...