Viaţa pe banda de viteză

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

  Încercând să menţinem în echilibru munca, întreţinerea gospodăriei, dusul şi adusul copiilor de la școală, programările la doctor, meciurile sau repetiţiile de după şcoală, sărbătorirea zilelor de naştere, muzica și alte activităţi extraşcolare, plus multe altele, uneori simţim că circulăm prin viaţă pe banda de viteză. Mai des când avem copii, iar şedinţele şi diferitele întâlniri parcă nu se mai termină, fiecare zi este o mare grabă, dar suntem foarte fericiţi să putem avea un Sabat la sfârşitul săptămânii, doar pentru a lua o gură de aer ca să ne revenim. Îţi sună cunoscut?

  Pe lângă toată agitaţia şi forfota vieţii care demarează în jurul nostru, încearcă să îţi iei timp pentru a aprecia şi a te bucura în mod special de clipele petrecute cu copiii tăi. Ei cresc mult prea repede, iar într-o bună zi vei privi în urmă şi vei tânji după mai mult timp petrecut cu ei. Viaţa poate fi de-a dreptul stresantă şi nebunească uneori; bine, mai mult decât uneori, dar eu un învăţat să îmi iau timp special pentru a aprecia momentele prin care trec.

  Am trei băieţi de vârste apropiate, iar atunci când erau mai mici, existau momente când viaţa părea un uragan de activităţi care trebuiau realizate pentru a duce până la capăt o zi sau o săptămână. Bucură-te de timpul pe care îl petreci cu ei şi preţuieşte fiecare clipă, dar nu uita să faci din Dumnezeu o prezenţă zilnică în viaţa ta, chiar dacă trebuie să te rogi în gând în timp ce alergi cu disperare să îndeplineşti toată agenda de activităţi!

  Dezvoltă o relaţie cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să găseşti bucurie şi satisfacţie în ocupaţiile de fiecare zi. El îţi poate acorda odihnă fizică şi mintală, de care fiind extrem de importantă. Nu poţi avea grijă de cei din jur dacă nu ai grijă de tine în primul rând. Este un proverb care zice: „Ia-ţi timp să miroşi trandafirii!” Când vei face aşa, vei realiza că ai de câştigat de pe urma creşterii copiilor la fel de mult cât au ei de câştigat.

  Doamne, Te rog să ne ajuţi să ne luăm timp de pauză şi să conştientizăm prezenţa Ta, să nu ne lăsăm furaţi de banda de viteză, uitând să ne bucurăm de momentele simple şi preţioase din viaţă şi de relaţia noastră cu Tine!


  Shirley Jones

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....