Extenuat(ă)?

  Dar cei care se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc. Isaia 40:31

  Doamne, îmi pare rău, nu pot număra până la cinci! Putem discuta despre asta? Când am aflat că sunt însărcinată cu al cincilea copil, m-am panicat. Aveam deja patru copii, toţi în program de homeschooling. Casa era plină de forfotă, energie, pălăvrăgeli şi tachinări. În timp ce jonglam cu temele, cu făcutul mâncării, cu întreţinutul casei şi lecţiile de pian, nu simţeam deloc binevenită o a cincea sarcină. Ce avea Dumnezeu în minte? Ca să fii părinte e necesară muncă serioasă, aş fi vrut ca El să mă fi consultat şi pe mine.

  Astenia şi greţurile m-au chinuit. În fiecare dimineaţă le împărţeam celorlalţi sarcinile, apoi mă
  afundam în cel mai apropiat fotoliu, încercând să nu mă gândesc la burta mea. Noaptea mă prăbuşeam în pat în jurul orei 10 şi dormeam până dimineaţa următoare, pe la 8-9. Chiar şi după atât de mult somn, tânjeam să mă odihnesc după doar o oră de stat în picioare. Sufletul meu striga la Dumnezeu cu disperare, iar uneori cu furie. Ce-mi faci, Doamne?

  Şi mi-am primit răspunsul. Într-o săptămână, la biserică, instructorul, care se întâmpla să fie şi soţul meu, a prezentat Isaia capitolul 40. Lacrimile îmi ardeau ochii în timp ce îl ascultam cum vorbea despre slăbiciunea umană. Noi nu putem înfrunta niciodată viaţa de unii singuri. Dumnezeu poate şi va regenera puterile noastre slabe atunci când ne punem încrederea în El. Tatăl ne poate oferi în fiecare moment ceea ce avem nevoie pentru următorul şi următorul pas. El nu ne oferă putere pentru impasurile din viitor decât atunci când vine momentul. Câteva zile mai târziu, acelaşi verset a apărut într-una din lecţiile copiilor. Dumnezeu îşi făcuse auzit mesajul.

  Cunoşteam acest verset dinainte să îl aud în aceste ocazii. Puteam să-l citez, dar îmi ieşea din gură fără să mă impresioneze. Această nouă sarcină mi-a creat nevoia disperată de a înseta după ceva mai mult decât aveam. Am învăţat să-L caut pe Dumnezeu în momente de slăbiciune şi am simţit cum El mi-a oferit putere în fiecare zi.

  Când, în sfârşit, am născut un băieţel scump, ştiam că Dumnezeu poate şi îmi va da putere să cresc încă un copil în familia mea. Chiar dacă nu s-a întâmplat prin puterea mea, Dumnezeu îmi poate oferi oricâtă putere aş avea nevoie.

  Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai învăţat cât de mult depind de Tine!


  Cynthia L. Simmons

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...