Extenuat(ă)?

  Dar cei care se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc. Isaia 40:31

  Doamne, îmi pare rău, nu pot număra până la cinci! Putem discuta despre asta? Când am aflat că sunt însărcinată cu al cincilea copil, m-am panicat. Aveam deja patru copii, toţi în program de homeschooling. Casa era plină de forfotă, energie, pălăvrăgeli şi tachinări. În timp ce jonglam cu temele, cu făcutul mâncării, cu întreţinutul casei şi lecţiile de pian, nu simţeam deloc binevenită o a cincea sarcină. Ce avea Dumnezeu în minte? Ca să fii părinte e necesară muncă serioasă, aş fi vrut ca El să mă fi consultat şi pe mine.

  Astenia şi greţurile m-au chinuit. În fiecare dimineaţă le împărţeam celorlalţi sarcinile, apoi mă
  afundam în cel mai apropiat fotoliu, încercând să nu mă gândesc la burta mea. Noaptea mă prăbuşeam în pat în jurul orei 10 şi dormeam până dimineaţa următoare, pe la 8-9. Chiar şi după atât de mult somn, tânjeam să mă odihnesc după doar o oră de stat în picioare. Sufletul meu striga la Dumnezeu cu disperare, iar uneori cu furie. Ce-mi faci, Doamne?

  Şi mi-am primit răspunsul. Într-o săptămână, la biserică, instructorul, care se întâmpla să fie şi soţul meu, a prezentat Isaia capitolul 40. Lacrimile îmi ardeau ochii în timp ce îl ascultam cum vorbea despre slăbiciunea umană. Noi nu putem înfrunta niciodată viaţa de unii singuri. Dumnezeu poate şi va regenera puterile noastre slabe atunci când ne punem încrederea în El. Tatăl ne poate oferi în fiecare moment ceea ce avem nevoie pentru următorul şi următorul pas. El nu ne oferă putere pentru impasurile din viitor decât atunci când vine momentul. Câteva zile mai târziu, acelaşi verset a apărut într-una din lecţiile copiilor. Dumnezeu îşi făcuse auzit mesajul.

  Cunoşteam acest verset dinainte să îl aud în aceste ocazii. Puteam să-l citez, dar îmi ieşea din gură fără să mă impresioneze. Această nouă sarcină mi-a creat nevoia disperată de a înseta după ceva mai mult decât aveam. Am învăţat să-L caut pe Dumnezeu în momente de slăbiciune şi am simţit cum El mi-a oferit putere în fiecare zi.

  Când, în sfârşit, am născut un băieţel scump, ştiam că Dumnezeu poate şi îmi va da putere să cresc încă un copil în familia mea. Chiar dacă nu s-a întâmplat prin puterea mea, Dumnezeu îmi poate oferi oricâtă putere aş avea nevoie.

  Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai învăţat cât de mult depind de Tine!


  Cynthia L. Simmons

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...