Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Moduri de abordare

  Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei, şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?” Geneza 3:8,9

  Cuplul perfect era în ape tulburi. Cei doi nu ascultaseră şi ignoraseră avertizarea cu privire la consecinţele cumplite dacă mănâncă acel fruct strălucitor din pomul cunoştinţei binelui şi răului. Şi acum, pe deasupra, nu voiau nici să recunoască, aşa că s-au ascuns cât de departe au putut. Ce să facă Părintele divin?

  Care a fost abordarea Divinităţii? La început, Dumnezeu a întrebat: „Unde sunteţi?” Bineînţeles, nu
  pentru că El avea nevoie de vreo informaţie pentru a-i putea găsi, Dumnezeu fiind atotştiutor. Apoi, o altă întrebare: „Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?” (vers. 11). Bineînţeles că ştia răspunsul şi la această întrebare. În dorinţa de a avea un dialog cu copiii Săi neascultători. El a arătat cât de interesat era de păstrarea relaţiei cu ei. Apoi, când lucrurile au fost aduse la lumină, care a fost reacţia lui Dumnezeu? I-a mustrat El pentru păcatul lor? Fantastic, răspunsul este că nu. Nici mânie, nici ceartă, nici încruntare, nici ton dur sau lipsit de răbdare.

  Dar – te întrebi – S-a ocupat de faptul că fusese comis un păcat? Da, S-a ocupat, intr-un mod blând şi ferm.

  Adam şi Eva au trebuit să plece din casa lor şi să moară într-o bună zi. Probabil că au plâns la gândul acestor consecinţe atât de crude, dar Tatăl nostru cel iubitor nu i-a lăsat fără speranţă. Va veni un Mântuitor. Acolo se afla promisiunea redobândirii vieţii veşnice.

  Să ne gândim un moment: contează modul de abordare? Aş spune că da. Creează o diferenţă enormă. Chiar şi noi, ca adulţi, apreciem atunci când cineva foloseşte o metodă blândă şi plăcută de a ne aborda şi ne oferă speranţă chiar şi atunci când nu ne surâd deloc cuvintele pe care ni le adresează. Cu atât mai mult copiii… Privind la modul lui Dumnezeu de a Se raporta la mine, o păcătoasă, îi mulţumesc din tot sufletul!

  Dragă Părinte, ajută-mă să-mi iau timp astăzi să pun întrebări şi să nu mă încrunt sau să cert! Ajută-mă să le ofer copiilor mei experienţa de a suferi consecinţele adecvate lor şi faptelor lor, în timp ce voi transmite speranţă, nu mânie!


  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...