Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Moduri de abordare

  Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei, şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?” Geneza 3:8,9

  Cuplul perfect era în ape tulburi. Cei doi nu ascultaseră şi ignoraseră avertizarea cu privire la consecinţele cumplite dacă mănâncă acel fruct strălucitor din pomul cunoştinţei binelui şi răului. Şi acum, pe deasupra, nu voiau nici să recunoască, aşa că s-au ascuns cât de departe au putut. Ce să facă Părintele divin?

  Care a fost abordarea Divinităţii? La început, Dumnezeu a întrebat: „Unde sunteţi?” Bineînţeles, nu
  pentru că El avea nevoie de vreo informaţie pentru a-i putea găsi, Dumnezeu fiind atotştiutor. Apoi, o altă întrebare: „Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?” (vers. 11). Bineînţeles că ştia răspunsul şi la această întrebare. În dorinţa de a avea un dialog cu copiii Săi neascultători. El a arătat cât de interesat era de păstrarea relaţiei cu ei. Apoi, când lucrurile au fost aduse la lumină, care a fost reacţia lui Dumnezeu? I-a mustrat El pentru păcatul lor? Fantastic, răspunsul este că nu. Nici mânie, nici ceartă, nici încruntare, nici ton dur sau lipsit de răbdare.

  Dar – te întrebi – S-a ocupat de faptul că fusese comis un păcat? Da, S-a ocupat, intr-un mod blând şi ferm.

  Adam şi Eva au trebuit să plece din casa lor şi să moară într-o bună zi. Probabil că au plâns la gândul acestor consecinţe atât de crude, dar Tatăl nostru cel iubitor nu i-a lăsat fără speranţă. Va veni un Mântuitor. Acolo se afla promisiunea redobândirii vieţii veşnice.

  Să ne gândim un moment: contează modul de abordare? Aş spune că da. Creează o diferenţă enormă. Chiar şi noi, ca adulţi, apreciem atunci când cineva foloseşte o metodă blândă şi plăcută de a ne aborda şi ne oferă speranţă chiar şi atunci când nu ne surâd deloc cuvintele pe care ni le adresează. Cu atât mai mult copiii… Privind la modul lui Dumnezeu de a Se raporta la mine, o păcătoasă, îi mulţumesc din tot sufletul!

  Dragă Părinte, ajută-mă să-mi iau timp astăzi să pun întrebări şi să nu mă încrunt sau să cert! Ajută-mă să le ofer copiilor mei experienţa de a suferi consecinţele adecvate lor şi faptelor lor, în timp ce voi transmite speranţă, nu mânie!


  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...