Refugiul

  Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. Matei 6:6

  Cum pot ajunge mai aproape de Dumnezeu când copiii îmi solicită cea mai mare parte din timp? Varianta scurtă a răspunsului este: un refugiu. Un refugiu este un colţişor liniştit unde nu există nicio sursă de distragere de la lucrurile spirituale. Pe timpul lui Isus, oamenii purtau nişte mantii de rugăciune care puteau fi puse peste cap, formând ceva asemănător unui mic cort de lână. Priveliştea familiei şi a prietenilor, a prafului şi a vacarmului putea fi scoasă instant în afara câmpului vizual, iar rugăciunea se putea desfăşura în acel mediu fără nicio diversiune. Şi tu ai nevoie să găseşti două feluri de refugiu.

  Primul refugiu este cel de zi cu zi, când copiii dorm sau nu sunt în grija ta. Eu şi soţia mea avem grijă de Melody pe rând, astfel încât amândoi avem parte de ora noastră de rugăciune. Un tată pe care îl cunosc era împovărat de tendinţa băieţelului său de a se trezi la ora şase în fiecare dimineaţă, astfel încât a trebuit să înceapă să se trezească de la ora cinci. Cum putea să rămână treaz? Se culca seara cu o oră mai devreme. Sărea peste programele de la televizor, neglija socializarea pe internet şi îşi amintea de importanţa covârşitoare a conversaţiilor purtate cu Tatăl ceresc.

  Al doilea tip de refugiu este ceea ce eu numesc „pauză”. Am auzit de o mamă care a inventat o regulă pentru copiii ei: dacă îşi trăgea şorţul pe faţă, copiii nu trebuiau să o deranjeze. Ce făcea ea în tot acel timp? Se ruga arzător. Şi părinţii au nevoie de pauze câteodată. Cu toţii am avut momente de frustrare, iar mult mai bine decât să ne pierdem cumpătul este să ne creăm un refugiu ad-hoc în care să putem rosti o rugăciune de eliberare.

  Cu toţii avem nevoie să ne reamintim, din când în când, de cuvintele lui Isus din Biblie. Isus a subliniat importanţa unui colţ de linişte, unde nimic nu ne-ar putea distrage atenţia de la Tatăl. Refugiul este cheia succesului. Este important să fim hrăniţi de Părintele ceresc; dacă nu, educaţia oferită copiilor noştri va avea de suferit.

  Tată ceresc, Te rugăm ca, între toate lucrurile ce trebuie realizate în această viaţă, să putem găsi un adăpost în Tine! Învaţă-ne despre importanţa refugierii într-un loc liniştit şi a căutării prezenţei Tale, ca practică de zi cu zi!


  Jesse Ferguson

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...