Refugiul

  Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. Matei 6:6

  Cum pot ajunge mai aproape de Dumnezeu când copiii îmi solicită cea mai mare parte din timp? Varianta scurtă a răspunsului este: un refugiu. Un refugiu este un colţişor liniştit unde nu există nicio sursă de distragere de la lucrurile spirituale. Pe timpul lui Isus, oamenii purtau nişte mantii de rugăciune care puteau fi puse peste cap, formând ceva asemănător unui mic cort de lână. Priveliştea familiei şi a prietenilor, a prafului şi a vacarmului putea fi scoasă instant în afara câmpului vizual, iar rugăciunea se putea desfăşura în acel mediu fără nicio diversiune. Şi tu ai nevoie să găseşti două feluri de refugiu.

  Primul refugiu este cel de zi cu zi, când copiii dorm sau nu sunt în grija ta. Eu şi soţia mea avem grijă de Melody pe rând, astfel încât amândoi avem parte de ora noastră de rugăciune. Un tată pe care îl cunosc era împovărat de tendinţa băieţelului său de a se trezi la ora şase în fiecare dimineaţă, astfel încât a trebuit să înceapă să se trezească de la ora cinci. Cum putea să rămână treaz? Se culca seara cu o oră mai devreme. Sărea peste programele de la televizor, neglija socializarea pe internet şi îşi amintea de importanţa covârşitoare a conversaţiilor purtate cu Tatăl ceresc.

  Al doilea tip de refugiu este ceea ce eu numesc „pauză”. Am auzit de o mamă care a inventat o regulă pentru copiii ei: dacă îşi trăgea şorţul pe faţă, copiii nu trebuiau să o deranjeze. Ce făcea ea în tot acel timp? Se ruga arzător. Şi părinţii au nevoie de pauze câteodată. Cu toţii am avut momente de frustrare, iar mult mai bine decât să ne pierdem cumpătul este să ne creăm un refugiu ad-hoc în care să putem rosti o rugăciune de eliberare.

  Cu toţii avem nevoie să ne reamintim, din când în când, de cuvintele lui Isus din Biblie. Isus a subliniat importanţa unui colţ de linişte, unde nimic nu ne-ar putea distrage atenţia de la Tatăl. Refugiul este cheia succesului. Este important să fim hrăniţi de Părintele ceresc; dacă nu, educaţia oferită copiilor noştri va avea de suferit.

  Tată ceresc, Te rugăm ca, între toate lucrurile ce trebuie realizate în această viaţă, să putem găsi un adăpost în Tine! Învaţă-ne despre importanţa refugierii într-un loc liniştit şi a căutării prezenţei Tale, ca practică de zi cu zi!


  Jesse Ferguson

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...