Articolul precedentIsten megszabadít
  Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient

  Bucură-te în Domnul!

  Domnul să-ţi fie desfătarea. Psalmii 37:4

  Stăteam lângă fereastra de la bucătărie, spălând vasele. Câinele nostru labrador retriever, Husky, părea că mă zărise prin perdelele uşoare din bucătărie. Îl puteam vedea cum îşi concentrează privirea, probabil încercând să obţină o imagine mai bună. Am dat perdeaua la o parte, aşa încât să ne putem observa reciproc mai bine.

  Imediat ce m-a putut vedea clar a început să dea din coadă cu mare entuziasm. Am tras perdeaua la loc, iar coada lui s-a oprit instant din fluturat, dar Husky continua să „privească intenţionat”, vorba fetiţei mele de cinci ani. Am dat la o parte perdeaua din nou, ceea ce a generat aceeaşi reacţie din partea lui Husky, dând din coadă ca mai devreme. Am repetat acest experiment de câteva ori şi m-am distrat observând cum de fiecare dată primesc aceeaşi reacţie – acelaşi răspuns atât de consecvent şi de predictibil! M-a pus pe gânduri…

  Eu cum le răspund copiilor mei? Le arăt că mă bucur de ei, indiferent de situaţie? Rămân mereu încântată de ei, îi iubesc eu în permanenţă, indiferent de comportamentul lor? Mă opresc eu vreodată din lucru ca să îi privesc şi să îi ascult, arătându-le cât de mult sunt interesată de ei? Hmmm… Cum îi răspund eu lui Isus? Sunt fericită să fiu în prezenţa Sa? I-am spus vreodată că sunt fericită că este cu mine în orice moment? îl observ? Sau este pe undeva o perdea, sau altceva în viaţa mea, care uneori mă împiedică să văd chipul Său? Este cumva faptul că sunt mereu ocupată? Sau sunt interesele mele egoiste? Preocupările mele? Hmmm… Care este răspunsul lui Isus la problema mea? Cum Se simte El când mă aflu în prezenţa Lui? „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, (…) Se va bucura de tine cu mare bucurie, Va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Ţefania 3:17)

  Dragă Isuse, sunt atâtea lecţii pe care Tu ai dori să mi le oferi! Ce veste minunată e aceasta că Dumnezeul universului Se bucură de prezenţa mea şi chiar cântă acest lucru! Doamne, ajută-mă să mă concentrez asupra persoanei Tale cu multă atenţie, iar dragostea, bucuria şi pacea care provin din aceste experienţe să îmi apropie copiii de Tine! 


  Belinda Solomon

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...