Articolul precedentIsten megszabadít
  Articolul următorCuvântul Domnului este autosuficient

  Bucură-te în Domnul!

  Domnul să-ţi fie desfătarea. Psalmii 37:4

  Stăteam lângă fereastra de la bucătărie, spălând vasele. Câinele nostru labrador retriever, Husky, părea că mă zărise prin perdelele uşoare din bucătărie. Îl puteam vedea cum îşi concentrează privirea, probabil încercând să obţină o imagine mai bună. Am dat perdeaua la o parte, aşa încât să ne putem observa reciproc mai bine.

  Imediat ce m-a putut vedea clar a început să dea din coadă cu mare entuziasm. Am tras perdeaua la loc, iar coada lui s-a oprit instant din fluturat, dar Husky continua să „privească intenţionat”, vorba fetiţei mele de cinci ani. Am dat la o parte perdeaua din nou, ceea ce a generat aceeaşi reacţie din partea lui Husky, dând din coadă ca mai devreme. Am repetat acest experiment de câteva ori şi m-am distrat observând cum de fiecare dată primesc aceeaşi reacţie – acelaşi răspuns atât de consecvent şi de predictibil! M-a pus pe gânduri…

  Eu cum le răspund copiilor mei? Le arăt că mă bucur de ei, indiferent de situaţie? Rămân mereu încântată de ei, îi iubesc eu în permanenţă, indiferent de comportamentul lor? Mă opresc eu vreodată din lucru ca să îi privesc şi să îi ascult, arătându-le cât de mult sunt interesată de ei? Hmmm… Cum îi răspund eu lui Isus? Sunt fericită să fiu în prezenţa Sa? I-am spus vreodată că sunt fericită că este cu mine în orice moment? îl observ? Sau este pe undeva o perdea, sau altceva în viaţa mea, care uneori mă împiedică să văd chipul Său? Este cumva faptul că sunt mereu ocupată? Sau sunt interesele mele egoiste? Preocupările mele? Hmmm… Care este răspunsul lui Isus la problema mea? Cum Se simte El când mă aflu în prezenţa Lui? „Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, (…) Se va bucura de tine cu mare bucurie, Va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Ţefania 3:17)

  Dragă Isuse, sunt atâtea lecţii pe care Tu ai dori să mi le oferi! Ce veste minunată e aceasta că Dumnezeul universului Se bucură de prezenţa mea şi chiar cântă acest lucru! Doamne, ajută-mă să mă concentrez asupra persoanei Tale cu multă atenţie, iar dragostea, bucuria şi pacea care provin din aceste experienţe să îmi apropie copiii de Tine! 


  Belinda Solomon

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...