Reîncarcă-ti bateriile!

  Se răspândea tot mai mult vestea despre El, şi oamenii se strângeau cu grămada ca să-L asculte şi să fie vindecaţi de bolile lor. Iar El Se ducea în locuri pustii şi Se ruga. Luca 5:15,16

  Ai simţit vreodată nevoia urgentă de a evada? Eşti asaltat(ă) de liste interminabile cu lucruri ce trebuie făcute şi de un calendar necruţător? Versetele de azi îmi reamintesc că însuşi Isus tânjea după timpul petrecut în singurătate. Uau! Acest lucru îmi acordă permisiunea de a mă retrage pentru a-mi reîncărca propriile baterii fără a mă simţi vinovată.

  Rolul de părinte cere mult efort. Pretinde o porţie serioasă din timpul şi energia noastră. Aceste cerinţe încep înainte de trezirea copiilor şi continuă mult după ora lor de culcare. Isus înţelege aceste cerinţe. Mulţi oameni L-au asaltat atunci când au descoperit că El putea face minuni. Nu exista nicio limită în căile ingenioase pe care ei le născoceau pentru a-L putea atinge sau a-I atrage atenţia (vezi Luca 5:18,19).

  Isus a observat solicitarea uriaşă la adresa timpului Său şi ştia că singurul mod în care îi putea face faţă era să petreacă timp alături de Dumnezeu pentru a Se odihni, a Se ruga şi a-Şi reîncărca bateriile. Nu era ceva egoist, era cel mai iubitor lucru pe care îl putea realiza pentru copiii Săi. Aceasta I-a oferit energia de care avea nevoie pentru a Se putea confrunta cu nenumăratele probleme. Propria ta nevoie de a petrece timp cu Dumnezeu nu este deloc ceva egoist.

  Câteodată este nevoie să le spunem „nu” copiilor noştri pentru a putea petrece un timp de calitate cu Tatăl nostru ceresc. Este unul dintre cele mai iubitoare gesturi pe care le putem face ca părinţi. Această devoţiune zilnică modelează, în acelaşi timp, viaţa copiilor noştri.

  Sunt copiii tăi martori la timpul pe care îl petreci în rugăciune sau cu Biblia în mână? Observă ei faptul că reprezintă o prioritate în agenda ta zilnică? Această lecţie este una dintre cele mai importante pe care le vor învăţa vreodată şi îi va ajuta să se menţină revigoraţi şi odihniţi, astfel încât să poată fi în stare să facă faţă provocărilor fiecărei zile.

  Doamne, Te rog să mă ajuţi să o las mai moale! Sunt însetat(ă) după izvoarele vieţii care curg din belşug din Cuvântul Tău! Ajută-mă ca aceasta să rămână prioritatea mea de zi cu zi!


  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...