Articolul precedentSenkit sem utasít el
  Articolul următorPierduți în Paris

  GPS-ul lui Dumnezeu

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale şi EI îţi va netezi cărările. Proverbele 3:5,6

  Încă de mic copil am învăţat că Dumnezeu are un plan. El a trasat harta vieţii mele, iar dacă eu îi urmez indicaţiile, mă va duce acolo unde doreşte să ajung.

  Niciodată nu m-am îndoit că Dumnezeu nu ar avea un plan, dar ce se întâmplă dacă virez într-o direcţie greşită? Ce se întâmplă dacă refuz să-I ascult îndrumarea dintr-o intersecţie importantă? înseamnă că am desfiinţat pentru totdeauna planul lui Dumnezeu în legătură cu viaţa mea?

  Acum câţiva ani mergeam cu o prietenă cu maşina, care avea sistem GPS la bord. Acest echipament ne spunea unde să virăm, dar noi am crezut că ştim un drum mai bun, aşa că i-am ignorat comenzile vocale. De fiecare dată, vocea spunea „reconfigurare traseu”, iar un moment mai târziu primeam noi instrucţiuni de urmat.

  Nu a durat mult până ne-am pierdut total. În final, decizând să ascultăm de GPS, am ajuns la destinaţie, dar ne-a luat un timp aproape dublu decât dacă am fi urmat indicaţiile de la început.

  Virajele greşite făcute în viaţă m-au lăsat cu senzaţia că am devenit prea greu de folosit de Dumnezeu. Fiecare viraj greşit m-a dus mai departe de El şi de tot ce avea pregătit pentru mine. Când am strigat la Dumnezeu, El a făcut ceva minunat pentru mine. A început să-mi reconfigureze traseul. Când mă gândesc înapoi la acel moment, observ că El îmi recalcula ruta în fiecare clipă, doar că eu nu eram dispusă să ascult de instrucţiunile Lui. Dumnezeu mi-a oferit din nou un scop, o direcţie şi o speranţă în viaţă.

  Încă mai virez în direcţii greşite, dar Dumnezeu niciodată nu a eşuat în a-mi reconfigura ruta înapoi spre El. Îmi doresc să rămân sub călăuzirea Lui pentru toată viaţa, pentru că acesta este singurul loc unde pot avea parte de bucurie, speranţă, pace şi iubire pură şi necondiţionată. El rămâne loial pe vecie. El nu Se va opri niciodată din a ne reconfigura traseul. Trebuie doar să ne pornim GPS-ul spiritual și să-I urmăm indicaţiile.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru mila Ta nemărginită! Vreau să fac din dorinţa Ta destinaţia mea. Te rog să-mi recalculezi traiectoria mereu, până mă va conduce direct la Tine!


  Andrea Michelle Wood

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...