Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Regretele zilei de ieri

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:13,14

  Ieri nu am oferit destule îmbrăţişări. Ieri mi-am ignorat copiii exact atunci când trebuia să îmi iau timp să le ofer toată atenţia. Ieri nu am fost consecventă cu disciplina. Ţi s-a întâmplat ca zilele tale de ieri să semene cu ale mele? De-a lungul anilor am adunat nu puţine regrete cu privire la prestaţia mea de părinte şi, cel mai probabil, şi tu. Sunt foarte fericită că Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Lui pentru a ne instrui şi înălţa. Astăzi, Scriptura mă încurajează şi îmi aminteşte că ziua de ieri a trecut şi că trebuie să înaintez indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut.

  Am auzit de mai multe ori oameni spunând că rolul de părinte înseamnă a face o călătorie. În timp ce ne aduce o provocare nouă, fiecare zi ne aduce şi oportunitatea de a încerca din nou. Cea mai bună metodă de a recupera ce a fost pierdut ieri este aceea de a fi sincer(ă) cu tine când vine vorba de greşeli, de a-ţi asuma responsabilitatea pentru lucrurile pe care le poţi schimba şi de a merge înainte prin harul lui Dumnezeu.

  „Eu nu cred că l-am apucat încă”, mărturiseşte şi Pavel. Scriptura îmi aminteşte că nu e o catastrofă dacă nu sunt un părinte perfect şi că există oportunităţi de a mă perfecţiona în fiecare zi. Aşa că merg înainte. Depun eforturi să fiu plină de pace şi să folosesc o varietate de modalităţi de parenting pentru a-mi învăţa copiii. Avansez în timp ce încerc să-mi arăt dragostea faţă de ei de fiecare dată când pot. Progresez în timp ce mă străduiesc să le ofer copiilor mei atenţie în moduri adecvate. Avansez în timp ce învăţ din greşelile mele şi devin consecventă şi iubitoare când administrez disciplina. Înaintez spre obiectivul de a-mi creşte copiii într-un mod care să-I aducă slavă lui Dumnezeu.

  Dragă Tată, Tu-mi vezi greşelile. Iartă-mă pentru ce e în trecut! întăreşte-mi pasul în timp ce merg înainte şi, prin harul Tău, fă să devin un părinte mai bun în fiecare zi! Dă-mi resursele de care am nevoie pentru a-mi creşte copiii pentru Tine! Dă-mi curajul de a merge înainte!


  Kelly D. Holder

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...