Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Regretele zilei de ieri

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:13,14

  Ieri nu am oferit destule îmbrăţişări. Ieri mi-am ignorat copiii exact atunci când trebuia să îmi iau timp să le ofer toată atenţia. Ieri nu am fost consecventă cu disciplina. Ţi s-a întâmplat ca zilele tale de ieri să semene cu ale mele? De-a lungul anilor am adunat nu puţine regrete cu privire la prestaţia mea de părinte şi, cel mai probabil, şi tu. Sunt foarte fericită că Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Lui pentru a ne instrui şi înălţa. Astăzi, Scriptura mă încurajează şi îmi aminteşte că ziua de ieri a trecut şi că trebuie să înaintez indiferent de ceea ce s-a întâmplat în trecut.

  Am auzit de mai multe ori oameni spunând că rolul de părinte înseamnă a face o călătorie. În timp ce ne aduce o provocare nouă, fiecare zi ne aduce şi oportunitatea de a încerca din nou. Cea mai bună metodă de a recupera ce a fost pierdut ieri este aceea de a fi sincer(ă) cu tine când vine vorba de greşeli, de a-ţi asuma responsabilitatea pentru lucrurile pe care le poţi schimba şi de a merge înainte prin harul lui Dumnezeu.

  „Eu nu cred că l-am apucat încă”, mărturiseşte şi Pavel. Scriptura îmi aminteşte că nu e o catastrofă dacă nu sunt un părinte perfect şi că există oportunităţi de a mă perfecţiona în fiecare zi. Aşa că merg înainte. Depun eforturi să fiu plină de pace şi să folosesc o varietate de modalităţi de parenting pentru a-mi învăţa copiii. Avansez în timp ce încerc să-mi arăt dragostea faţă de ei de fiecare dată când pot. Progresez în timp ce mă străduiesc să le ofer copiilor mei atenţie în moduri adecvate. Avansez în timp ce învăţ din greşelile mele şi devin consecventă şi iubitoare când administrez disciplina. Înaintez spre obiectivul de a-mi creşte copiii într-un mod care să-I aducă slavă lui Dumnezeu.

  Dragă Tată, Tu-mi vezi greşelile. Iartă-mă pentru ce e în trecut! întăreşte-mi pasul în timp ce merg înainte şi, prin harul Tău, fă să devin un părinte mai bun în fiecare zi! Dă-mi resursele de care am nevoie pentru a-mi creşte copiii pentru Tine! Dă-mi curajul de a merge înainte!


  Kelly D. Holder

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...