Articolul precedentHogyan lehet üdvösségre jutni
  Articolul următorScria în Biblia lui

  Năzbâtii de ciocolată

  Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea! Psalmii 119:103

  Băieţeii mei arătau ca nişte adorabili studenţi în miniatură, îmbrăcaţi cu pulovere asortate tip Oxford, în roşu şi albastru, şi încălţaţi cu pantofi de piele lăcuită. În plus, eram în avans cu 15 minute. Trecuse mai bine de un an de când îmi vizitasem vechiul loc de muncă, iar astăzi eu şi băieţii mei eram invitaţi pentru o vizită. Eram nerăbdătoare să-mi prezint copiii vechilor colegi de muncă şi eram foarte fericită că îmi petreceam o zi în afara casei.

  Dintr-odată m-a lovit un adevăr dureros: se făcuse linişte de mai mult de cinci minute. Fugind prin bucătărie, am ajuns în hol şi m-am uitat în dormitorul băieţilor. Patru ochi de vulpe (sau raton) mă priveau fix. În faţa mea se aflau doi dintre cei mai lipicioşi şi murdari copilaşi posibil. Părul lor, odată spălat şi aranjat cu gel, acum părea mai mult a cap de mop murdar. Puloverele lor asortate erau în totalitate scăldate în maro. Gulerele lor, odată albe şi apretate, abia se puteau observa acum, afundându-se într-o mare de ciocolată cu lapte.

  „Ascunde-o!” zise Todd, băiatul meu cel mare, iar cei doi monştri ciocolatii au lăsat jos cutia cu ciocolată şi m-au privit angelic, în timp ce un nor de praf de cacao plutea prin aer. Copiii zâmbeau, în timp ce mustăcioarele de ciocolată serveau doar ca o emblematică bătaie de joc la adresa băieţilor mei curaţi de odinioară. „D-da ma-ma, sunt-t-tem g-gata”, se bâlbâiră ei în timp ce ciocolata Hershey li se prelingea pe bărbii.

  Folosindu-mă de cuvintele faimosului Unchi Arthur, „o să trag o perdea peste ce s-a întâmplat după”, să spunem doar că la birou în acea zi nu au ajuns doi băieţei îmbrăcaţi frumos. În schimb, doi băieţi în hanorace şi cu şepci pe capete au făcut o vizită grăbită, toată strălucirea din dimineaţa aceea fiind risipită.

  Mult timp m-am gândit la acea zi de deversare de ciocolată şi, precum dulciurile care lasă rapid un gust amar, păcatul alunecă dulce, dar lasă pete imense. Precum copilaşilor, ne lipseşte perspectiva de a ne vedea adevărata condiţie şi, cu timpul, ne formăm obiceiuri murdare şi lăsăm urme peste tot pe unde mergem. Singura modalitate de igienă morală este să ne scăldăm în prezenţa lui Dumnezeu şi să ne desfătăm cu ciocolata cu lapte a Cuvântului Său.

  Tată, ajută-ne să ne hrănim zilnic din bogăţia Cuvântului Tău, în timp ce ne străduim să fim mai asemănători cu Tine!


  Cindy R. Chamberlin

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...