Articolul precedentGyere ahogy vagy!
  Articolul următorCreați pentru a iubi

  Puzzle-ul vieţii mele

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Un alt puzzle. Mă bucur mult de liniştea pe care o aduce în casă un puzzle, dar dintr-odată aceasta
  este întreruptă.

  — M-am uitat peste tot, mami, şi nu este aici! Este verde, iar aici nu este niciuna verde.

  Şi sare din scaun şi se duce în cealaltă cameră, unde sunt depozitate celelalte cutii de puzzle. Este foarte sigur că piesa lipsă împiedică orice progres. Oh, micul meu copil! Ai atât de multe de învăţat!

  — Dulceaţă, vino înapoi şi ocupă-te de piesele pe care le ai, bine? După ce le îmbini, o să ne uităm după cea lipsă.

  Se întoarce şovăind să continue lucrul la puzzle.

  Dar, după 10-20 de minute, imaginea e completă. Nu lipseşte nicio piesă. A fost atât de sigur că lipsea o piesă, dar s-a dovedit că aceasta fusese acolo de la bun început.

  Mă gândesc la viaţa mea, ce pare asemănătoare cu un puzzle uneori. Un talmeş-balmeş. În bucăţi. Vreau atât de mult să potrivesc piesele şi să văd produsul final! Dar, dintr-odată, mă opresc. O piesă lipsă? Sunt sigură că lipseşte, nu are cum. Dar unde este? Doamne, lipseşte o piesă din viaţa mea şi nu pot continua fără ea. Trebuie să o găsesc chiar acum! Acum! Ai văzut-o?

  Răspunsul Lui sună surprinzător de cunoscut. „Copila mea, relaxează-te şi aşteaptă puţin! Uite-te la piesele din faţa ta! Tot ce ai nevoie pentru a completa acest puzzle, pentru a-ţi trăi viaţa, este deja aici!”

  Zece, douăzeci (sau chiar mai mulţi) ani trec, iar puzzle-ul meu pare că se apropie de stadiul final. Continui să găsesc exact în faţa mea piesele de care am nevoie. Uneori cred că m-am blocat, dar după aceea o văd, fix în faţă. Piesă cu piesă. Una câte una. Încet, învăţ că Dumnezeu mi-a dat deja tot ce am nevoie pentru a deveni frumosul tablou pe care El l-a plănuit.

  Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine, având certitudinea că aceste piese amestecate vor fi într-o bună zi o operă de artă!


  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  În toată lumea

  Te invităm astăzi să-ţi manifeşti dragostea prin fapte de har faţă de imigranţii care locuiesc aproape de casa ta. De asemenea, roagă-te să poţi vizita unele oraşe aglomerate cu scopul de a le duce speranţă celor care pier fără să cunoască harul lui Dumnezeu.

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...