Articolul precedentGyere ahogy vagy!
  Articolul următorCreați pentru a iubi

  Puzzle-ul vieţii mele

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Un alt puzzle. Mă bucur mult de liniştea pe care o aduce în casă un puzzle, dar dintr-odată aceasta
  este întreruptă.

  — M-am uitat peste tot, mami, şi nu este aici! Este verde, iar aici nu este niciuna verde.

  Şi sare din scaun şi se duce în cealaltă cameră, unde sunt depozitate celelalte cutii de puzzle. Este foarte sigur că piesa lipsă împiedică orice progres. Oh, micul meu copil! Ai atât de multe de învăţat!

  — Dulceaţă, vino înapoi şi ocupă-te de piesele pe care le ai, bine? După ce le îmbini, o să ne uităm după cea lipsă.

  Se întoarce şovăind să continue lucrul la puzzle.

  Dar, după 10-20 de minute, imaginea e completă. Nu lipseşte nicio piesă. A fost atât de sigur că lipsea o piesă, dar s-a dovedit că aceasta fusese acolo de la bun început.

  Mă gândesc la viaţa mea, ce pare asemănătoare cu un puzzle uneori. Un talmeş-balmeş. În bucăţi. Vreau atât de mult să potrivesc piesele şi să văd produsul final! Dar, dintr-odată, mă opresc. O piesă lipsă? Sunt sigură că lipseşte, nu are cum. Dar unde este? Doamne, lipseşte o piesă din viaţa mea şi nu pot continua fără ea. Trebuie să o găsesc chiar acum! Acum! Ai văzut-o?

  Răspunsul Lui sună surprinzător de cunoscut. „Copila mea, relaxează-te şi aşteaptă puţin! Uite-te la piesele din faţa ta! Tot ce ai nevoie pentru a completa acest puzzle, pentru a-ţi trăi viaţa, este deja aici!”

  Zece, douăzeci (sau chiar mai mulţi) ani trec, iar puzzle-ul meu pare că se apropie de stadiul final. Continui să găsesc exact în faţa mea piesele de care am nevoie. Uneori cred că m-am blocat, dar după aceea o văd, fix în faţă. Piesă cu piesă. Una câte una. Încet, învăţ că Dumnezeu mi-a dat deja tot ce am nevoie pentru a deveni frumosul tablou pe care El l-a plănuit.

  Doamne, ajută-mă să mă încred în Tine, având certitudinea că aceste piese amestecate vor fi într-o bună zi o operă de artă!


  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...