Stadiul de dezvoltare completă

Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum şi în ziua veşniciei. Amin. 2 Petru 3:18

Când eram însărcinată în luna a opta cu al treilea copil, am participat la un studiu biblic în timpul săptămânii care se concentra pe maturizarea spirituală şi cum să devii un slujitor matur al lui Hristos. În timp ce studiam, fiul meu a început să mă lovească extrem de energic, iar eu nu mă puteam gândi la altceva decât la cât de fericită voi fi atunci când sarcina se va termina.

În acel moment am realizat că maturitatea spirituală este extrem de asemănătoare cu procesul de dezvoltare a copilului. Când ne predăm prima oară inima şi viaţa lui Dumnezeu, devenim o nouă fiinţă. La început suntem micuţi şi complet incapabili să supravieţuim pe cont propriu, complet dependenţi de Tatăl ceresc. Totuşi, atâta timp cât suntem conectaţi la Dumnezeu, continuăm să creştem şi să prosperăm şi, într-un final, ajungem să putem funcţiona în lume ca un creştin care trăieşte, respiră şi este complet maturizat. Dacă, în acest timp, se întâmplă ceva greşit, atunci gestaţia noastră este expusă riscului şi, din nefericire, e posibil să nu atingem niciodată maturitatea totală.

Mi-L imaginez pe Dumnezeu ca pe o mamă nerăbdătoare care numără zilele până când sarcina va ajunge la termen, iar copilaşul ei va veni pe această lume. El aşteaptă ziua în care păcatul nu va mai exista, când Isus va veni să îşi ia copiii. Aşteaptă acea zi cu nerăbdare, dorindu-Şi foarte mult să fie cu noi, dar ştiind că, dacă această zi ar veni prea repede, nu toată lumea ar fi pregătită. Aşa că El continuă să aştepte, ştiind că unii au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o dezvoltare deplină.

Între timp, avem nevoie să ne ataşăm în continuare de Dumnezeu, realizând cât de dependenţi suntem de El pentru creşterea, dezvoltarea noastră spirituală. Haideţi să acumulăm de la El cât mai multă hrană, pentru a deveni creştini complet dezvoltaţi atunci când va veni timpul eliberării noastre şi vom fi reuniţi cu Tatăl ceresc!

Tată, Îţi mulţumesc că ne dai timp să creştem şi să ne maturizăm în Tine! Te rog, ajută-ne să devenim creştinii pe care îi doreşti, gata pentru lume şi gata pentru naşterea din nou!


Asheley Woodruff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor