Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  O chestiune de priorităţi

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  Când copiii intră în tablou, viaţa se aglomerează. Existenţa ţi se schimbă drastic atunci când vine acasă primul copil, indiferent cât de organizat eşti. Viaţa tinde să se învârtă în jurul copiilor, iar timpul liber, dacă aveai timp liber înainte, este scump şi aproape inexistent.

  Timpul pentru devoţional se evaporă foarte uşor când petrecem timp cu copiii şi facem tot ce presupune viaţa de părinte. Mereu există jucării de adunat, haine de spălat, vase de care să te ocupi, să nu mai zic de cumpărăturile şi treburile zilnice. Nu îţi trebuie mult până să te aglomerezi şi să uiţi de priorităţile spirituale.

  Una dintre primele noastre priorităţi ca părinţi ar trebui să fie menţinerea unei relaţii strânse cu Dumnezeul şi Salvatorul nostru. Pe măsură ce copiii cresc, începem să ne închinăm cu ei înainte de culcare, dar, deşi acest obicei este unul bun, nu ar trebui să substituie timpul nostru personal cu Dumnezeu.

  Lasă-ţi copiii să te vadă când îţi petreci timpul în devoţiune personală, în loc să-l amâni până după ce îi pui la culcare. Este mult mai bine să îţi iei timp pentru închinare când copiii sunt încă treji şi pot observa încă din primii ani că aceasta este o prioritate pentru tine. Vasele pot aştepta, împachetatul hainelor poate aştepta, jucăriile pot aştepta, pentru că închinarea este mult mai importantă.

  Copiii noştri ne vor observa pe măsură ce cresc. Ce vor percepe ei ca fiind priorităţile noastre? Este foarte bine că ne văd dând cu aspiratorul, tunzând iarba, făcând curăţenie în garaj, citind şi relaxându-ne. Acestea sunt lucruri bune. Dar aminteşte-ţi că au nevoie să ne vadă că petrecem timp consolidându-ne relaţia spirituală cu Dumnezeu şi cu partenerul de viaţă. Dacă Dumnezeu a decis că este o prioritate să pună la dispoziţie un plan de salvare pentru noi, este numai corect ca noi să profităm de ocazie şi să ne luăm timpul necesar pentru menţinerea relaţiei cu El. Exemplul acesta are pentru copiii noştri beneficii eterne.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru darul timpului! Ajută-ne să ne folosim timpul şi să facem din viaţa spirituală una dintre cele mai mari priorităţi, pentru a le oferi copiilor noştri un exemplu demn de darul Fiului Tău!


  Gary Reinbold

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...