Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  O chestiune de priorităţi

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  Când copiii intră în tablou, viaţa se aglomerează. Existenţa ţi se schimbă drastic atunci când vine acasă primul copil, indiferent cât de organizat eşti. Viaţa tinde să se învârtă în jurul copiilor, iar timpul liber, dacă aveai timp liber înainte, este scump şi aproape inexistent.

  Timpul pentru devoţional se evaporă foarte uşor când petrecem timp cu copiii şi facem tot ce presupune viaţa de părinte. Mereu există jucării de adunat, haine de spălat, vase de care să te ocupi, să nu mai zic de cumpărăturile şi treburile zilnice. Nu îţi trebuie mult până să te aglomerezi şi să uiţi de priorităţile spirituale.

  Una dintre primele noastre priorităţi ca părinţi ar trebui să fie menţinerea unei relaţii strânse cu Dumnezeul şi Salvatorul nostru. Pe măsură ce copiii cresc, începem să ne închinăm cu ei înainte de culcare, dar, deşi acest obicei este unul bun, nu ar trebui să substituie timpul nostru personal cu Dumnezeu.

  Lasă-ţi copiii să te vadă când îţi petreci timpul în devoţiune personală, în loc să-l amâni până după ce îi pui la culcare. Este mult mai bine să îţi iei timp pentru închinare când copiii sunt încă treji şi pot observa încă din primii ani că aceasta este o prioritate pentru tine. Vasele pot aştepta, împachetatul hainelor poate aştepta, jucăriile pot aştepta, pentru că închinarea este mult mai importantă.

  Copiii noştri ne vor observa pe măsură ce cresc. Ce vor percepe ei ca fiind priorităţile noastre? Este foarte bine că ne văd dând cu aspiratorul, tunzând iarba, făcând curăţenie în garaj, citind şi relaxându-ne. Acestea sunt lucruri bune. Dar aminteşte-ţi că au nevoie să ne vadă că petrecem timp consolidându-ne relaţia spirituală cu Dumnezeu şi cu partenerul de viaţă. Dacă Dumnezeu a decis că este o prioritate să pună la dispoziţie un plan de salvare pentru noi, este numai corect ca noi să profităm de ocazie şi să ne luăm timpul necesar pentru menţinerea relaţiei cu El. Exemplul acesta are pentru copiii noştri beneficii eterne.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru darul timpului! Ajută-ne să ne folosim timpul şi să facem din viaţa spirituală una dintre cele mai mari priorităţi, pentru a le oferi copiilor noştri un exemplu demn de darul Fiului Tău!


  Gary Reinbold

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....