Articolul precedentBölcs vagy csak okos?
  Articolul următorCrearea atmosferei

  Mai aproape, tati!

  Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu. Psalmii 73:28

  Toţi ştim că ar trebui să ne hrănim şi să ne întărim relaţia cu Tatăl ceresc în fiecare zi, dar în această nebunie a vieţii este uşor să ajungem în situaţia de a scurta, sau chiar uita, timpul liniştit petrecut cu El. Cât de bun este Dumnezeu că ne aduce aminte, prin copiii noştri, ceea ce El doreşte pentru noi!

  Într-o seară la cină, pe când avea doi ani, fiul meu s-a aplecat peste scaunul lui şi a zis: „Mai aproape, tati!” Mi s-a topit inima. Şi acesta avea să devină un motto când venea timpul mesei.

  Câteva săptămâni mai târziu, într-o vineri, mă simţeam extenuat. Orele lungi de muncă îmi scurtaseră timpul petrecut cu băiatul meu şi de multe ori ajungeam acasă după ce el adormea deja. Mai mult, aveam o predică de pregătit pentru următorul Sabat şi încă nu ştiam despre ce să predic. Când am dat cu ochii de o cutie cu gogoşi, am mâncat una gândindu-mă că am nevoie de puţină energie. La scurt timp a început să mă doară capul, iar apoi am început să am greaţă. I-am spus şefului că mă duc acasă. Soţia şi fiul meu au fost uluiţi să mă vadă acasă aşa de devreme într-o zi vineri, arătând cum nu se putea mai rău. Andrew a alergat la mine şi a zis: „Vreau sus la tati.” M-a cam sfredelit la inimă, pentru că nu apucasem să petrec timp cu fiul meu toată săptămâna, dar nici nu prea voiam să îl iau în braţe. Cine vrea să-i dea o răceală sau un virus de gripă fiului său de doi ani?

  Încercând să mă pregătesc pentru predica ce se apropia, nu am găsit în această întâmplare nimic liniştitor pentru suflet. Când, brusc, mi-a venit ideea. Dumnezeu îşi doreşte o relaţie mai apropiată cu mine. Totuşi, de multe ori, din cauza alegerilor mele egocentriste şi a lipsei de autocontrol, ajung să fiu extenuat, simţindu-mă rău şi neputând să mă apropii de Dumnezeu. Dar Tatăl meu ceresc caută în mod activ această relaţie mai apropiată cu mine.

  Cât de recunoscător sunt că mă va accepta aşa cum sunt, frânt şi epuizat! Să lăsăm orice greutate şi să fugim la Tăticul nostru, căruia îi place când ne apropiem de El!

  Dragă Tată, îţi mulţumesc că eşti un Tată cuprins de dor după copiii Săi! Ajută-mă să nu uit să mă apropii de Tine şi să mă ghemuiesc în braţele Tale!


  Aaron şi Jennifer Martin

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...