Articolul precedentBölcs vagy csak okos?
  Articolul următorCrearea atmosferei

  Mai aproape, tati!

  Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu. Psalmii 73:28

  Toţi ştim că ar trebui să ne hrănim şi să ne întărim relaţia cu Tatăl ceresc în fiecare zi, dar în această nebunie a vieţii este uşor să ajungem în situaţia de a scurta, sau chiar uita, timpul liniştit petrecut cu El. Cât de bun este Dumnezeu că ne aduce aminte, prin copiii noştri, ceea ce El doreşte pentru noi!

  Într-o seară la cină, pe când avea doi ani, fiul meu s-a aplecat peste scaunul lui şi a zis: „Mai aproape, tati!” Mi s-a topit inima. Şi acesta avea să devină un motto când venea timpul mesei.

  Câteva săptămâni mai târziu, într-o vineri, mă simţeam extenuat. Orele lungi de muncă îmi scurtaseră timpul petrecut cu băiatul meu şi de multe ori ajungeam acasă după ce el adormea deja. Mai mult, aveam o predică de pregătit pentru următorul Sabat şi încă nu ştiam despre ce să predic. Când am dat cu ochii de o cutie cu gogoşi, am mâncat una gândindu-mă că am nevoie de puţină energie. La scurt timp a început să mă doară capul, iar apoi am început să am greaţă. I-am spus şefului că mă duc acasă. Soţia şi fiul meu au fost uluiţi să mă vadă acasă aşa de devreme într-o zi vineri, arătând cum nu se putea mai rău. Andrew a alergat la mine şi a zis: „Vreau sus la tati.” M-a cam sfredelit la inimă, pentru că nu apucasem să petrec timp cu fiul meu toată săptămâna, dar nici nu prea voiam să îl iau în braţe. Cine vrea să-i dea o răceală sau un virus de gripă fiului său de doi ani?

  Încercând să mă pregătesc pentru predica ce se apropia, nu am găsit în această întâmplare nimic liniştitor pentru suflet. Când, brusc, mi-a venit ideea. Dumnezeu îşi doreşte o relaţie mai apropiată cu mine. Totuşi, de multe ori, din cauza alegerilor mele egocentriste şi a lipsei de autocontrol, ajung să fiu extenuat, simţindu-mă rău şi neputând să mă apropii de Dumnezeu. Dar Tatăl meu ceresc caută în mod activ această relaţie mai apropiată cu mine.

  Cât de recunoscător sunt că mă va accepta aşa cum sunt, frânt şi epuizat! Să lăsăm orice greutate şi să fugim la Tăticul nostru, căruia îi place când ne apropiem de El!

  Dragă Tată, îţi mulţumesc că eşti un Tată cuprins de dor după copiii Săi! Ajută-mă să nu uit să mă apropii de Tine şi să mă ghemuiesc în braţele Tale!


  Aaron şi Jennifer Martin

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...