Valurile unui râu tumultuos

  Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. Evrei 4:15,16

  Acum o lună am mers într-o excursie cu cortul împreună cu prietena mea cea mai bună şi cu băieţii ei. Curând am ajuns la un râu care clipocea şi strălucea şerpuind la vale. În timp ce ne plimbam pe mal, am găsit un băţ ce putea fi folosit drept baston de unul dintre băieţii mai mici, pentru a călca mai bine pe pietrele alunecoase ale râului. Ne plăcea să ne jucăm în apă, în micile valuri, acolo unde erau mici baraje din pietre.

  Într-o după-amiază m-am aşezat pe un astfel de mic baraj şi am lăsat apa să curgă pe lângă mine. Băieţii se prefăceau că sunt corăbii pe apă. Se distrau de minune. Băiatul cu băţul a vrut să-l folosească pe post de barcă, urmărindu-l cum este luat de curent şi adus până la mine. A funcţionat bine, până când a încercat să îl lanseze pe partea cealaltă a barierei de pietre. Curentul era foarte puternic acolo şi a dus băţul departe de mine. Oricât de mult încercam să-l ajung, acesta era tot mai departe şi a tot plutit în depărtare, până ce s-a pierdut complet. Pentru noi poate fi un simplu băţ, dar m-a făcut să mă gândesc la cât de imprudenţi suntem şi cum ne place să întindem coarda cu Dumnezeu. El ne oferă uneltele de care avem nevoie să navigăm prin curenţii şi pe pietrele alunecoase ale vieţii, dar noi deseori credem că ştim mai bine, că un pic dacă trecem de barieră sigur n-are ce să ni se întâmple rău. Ne pierdem foarte repede stabilitatea şi suntem împinşi de curenţi din ce în ce mai departe de El.

  Mâna lui Dumnezeu însă ne poate găsi oricât de departe plutim. Oh, ce bucurie simte atunci când în sfârşit ne întindem pentru a-L lua de mână şi ne trage apoi spre siguranţa braţelor Lui iubitoare!

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că îi salvezi pe copiii Tăi din curenţii vieţii şi stai alături de noi ori de câte ori trecem de barierele Tale de siguranţă!


  Wanda L. Davis

  Din aceeași categorie

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...