Să nu uităm de Elim!

  Îmi vărs necazul înaintea Lui şi-mi povestesc strâmtorarea înaintea Lui. Psalmii 142:2

  Cel mai eficient mod de a începe o conversaţie este să te plângi de ceva. Nemulţumirea este contagioasă şi nu trece mult timp până ajungi înconjurat de o furtună de negativism. Să ne gândim la israeliţi, de exemplu!

  Pasajul din Exodul 17:1-7 redă una dintre multele nemulţumiri ale lui Israel. Ni se spune că israeliţii au fost conduşi de Dumnezeu prin deşert la Refidim, dar, când au ajuns acolo, erau nemulţumiţi că nu era apă. Au fost obraznici într-un mod agresiv cu Moise, dar, în esenţă, ei se plângeau de Dumnezeu, până acolo că au început să se întrebe dacă Dumnezeu era de fapt cu ei.

  Când suntem frustraţi sau îngrijoraţi, tindem să uităm prezenţa lui Dumnezeu din trecut. Se aşterne amnezia. Doar cu puţin timp înainte, Dumnezeu îndulcise miraculos apele amare de la Mara şi îi condusese la pitorescul Elim, unde erau 12 izvoare şi palmieri cu umbră.

  Totuşi israeliţii uitaseră. Acum puneau la îndoială faptul că El era cu ei, gândindu-se că s-ar putea să moară de sete în uscăciunea pustiei.

  În Isaia 43:19-22, Dumnezeu spune că i-ar fi dat poporului ales apă în pustie, dar nu I-a cerut. Era soluţia chiar atât de simplă? Da! Nu era nevoie decât ca poporul să ceară. Inima plină de dragoste a lui Dumnezeu dorea ca poporul Său să îşi amintească de grija purtată de El şi să conştientizeze că deţinătorul cheii vistieriei binecuvântărilor era tot El. Chiar dacă poporul cârtise. El i-a oferit cu mărinimie apă dintr-o stâncă. Ce Dumnezeu iubitor şi milos avem! Au curs ape şi s-au vărsat şiroaie (Psalmii 78:20), mult mai multă apă decât se poate spera într-un deşert.

  Cum te raportezi la experienţele din „Refidimul” tău? îţi aminteşti de Elim? Sau te plângi fără încetare lui Dumnezeu? Ori de câte ori te chinui să vezi mâna Domnului, încrede-te în inima Lui iubitoare! Oriunde te va conduce, îţi va oferi din abundenţă ce ai nevoie. Resursele Lui sunt nelimitate. Proclamă cu bucurie atotputerea lui Dumnezeu, aminteşte-ţi cu mulţumire bunătatea Lui din trecut şi prezintă-I cu umilinţă nevoile pe care le ai! Convinge-te personal că rugăciunea linişteşte sufletul şi calmează spiritul!

  Tată ceresc, Te lăudăm pentru dragostea Ta statornică pentru noi! Îţi mulţumim că ne eşti alături chiar şi atunci când uităm că Tu eşti acolo! Ajută-ne să ne punem încrederea în Tine atunci când suntem tentaţi să ne plângem!


  Cheryl Williams

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...