Articolul precedentTörvény és kegyelem
  Articolul următorCoroana creațiunii

  Lasă-ti inima să strălucească!

  Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. 2 Corinteni 4:6

  Băieţilor mei le place să picteze, să coloreze şi să decupeze inimioare pentru mine. Majoritatea lucrărilor lor de artă redau activităţile lor exterioare preferate şi cât de mult o iubesc pe mami.

  În timp ce scriu aceste rânduri, mă uit pe fereastră. Soarele străluceşte prin geam şi pot vedea tot felul de pete şi dâre pe sticlă, mici amprente pretutindeni pe sticla cândva curată. Încep să zâmbesc, pentru că mi-l amintesc pe scumpul meu Samuel lipindu-şi recent o lucrare pe geam, cu mâinile lui preţioase lucrând conştiincios ca inima decupată de el să fie expusă într-un loc în care să o văd. Primul gând care mi-a venit când m-am uitat pe geam a fost că e foarte murdar, dar, uitându-mă mai atent, am văzut în mijlocul amprentelor o formă curată de inimă. Lumina soarelui ce bate prin geam o face vizibilă, reamintindu-mi de dragostea preţioasă a fiului meu pentru mămica lui.

  Nu face oare Dumnezeu acelaşi lucru cu fiecare dintre noi? Lucrează asupra noastră cu mâinile Sale valoroase şi pline de iubire, decupându-ne şi perfecţionându-ne. Da, am fost luaţi în vizor, lipiţi, murdăriţi, dar respiră adânc! Gândeşte-te la imaginea de ansamblu a vieţii tale. Când totul este zis şi făcut, ce vezi? O poţi vedea? Pătrunzând prin aparenta dezordine a vieţii noastre, iubirea lui Dumnezeu străluceşte prin noi, ca manifestare vizibilă pentru toată lumea.

  Eu o văd. Şi sunt sigură că şi alţii o văd.

  Dacă geamul meu nu ar fi fost acoperit de acele mici amprente, niciodată nu aş fi văzut acea inimă specială. Nu ar fi ieşit în evidenţă. Dumnezeu este minunat!

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta! Îţi mulţumesc că, indiferent dacă par dezordonate şi pătate de grijile vieţii, vieţile noastre sunt mai mult decât atât! Noi suntem operele Tale de artă, mesajul Tău de dragoste pentru lumea din jurul nostru. Ajută-ne să nu ne concentrăm atenţia atât de mult pe pete încât să uităm să observăm frumuseţea dragostei Tale! Amin!


  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...